Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
6 adet enginar
Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuç ve patates minik küp şeklinde doğranır ve tencereye alınır.
Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakılır (hafif diri olacak).
Sebzelerimiz piştikte sonra uyunu süzüp, bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye bezelyeler alınır ve üzerine su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. (isterseniz konservede olur) haşlanan bezelyelerin suyunu süzür ve bir kenarda bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur ve üzerine patates ve havuç eklenir.
Sonrasında bezelye de eklenir 1-2 dakika karıştırılır ve ocaktan alınır.
Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alınır ve yarım limon suyu ile ovularak tencereye dizilir.
Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştırılır ve kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştırılır.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. (20-25 dk).
Pişen enginarlarımızı ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Ardından servis tabağına alınır ve suyundan üzerine gezdirilerek ve servis edilir.
Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler 1 kutu konserve enginar 1 soğan 1 havuç 1 patates 250 gram bezelye 250 gram kıyma 1 çay bardağı zeytin yağ 1 adet limon 1.5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 su bardağı su Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben iç harcını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Gereçler 6 adet enginar 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 kase bezelye 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Dereotu 1, 5 limon Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet enginar 1 tane havuç 1 büyük uzunluk patates 1 çay bardağı bezelye 1 tane soğan Yarım çay bardağı zeytin yağ Yarım limon (Enginarları ovalamak için) 1 limon suyu 1 çay kaşığı şeker 1.5 çay kaşığı tuz Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler 6 adet enginar Yarım limon suyu (enginarları ovmak için) 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve) 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çay kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su Zeytinyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tanımı İçin Malzemeler 5 adet enginar 1 su bardağı bezelye 1 adet kuru soğan 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı Tuz Limon suyu Üzeri için; Dereotu Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle enginarlarımızı temizleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt