Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük bağ ıspanak
1 küçük bağ ısırgan otu
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet köy biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
1,5 su bardağı normal su bardağı ile su
Yoğurt sosu için;
1 küçük kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Üzerine;
1 çimdik pulbiber
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayalım sirkeli suda bekletelim, yıkayalım, süzgüye alalım, tencereye yağı koyalım.
Yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ekleyelim kabuğu soyup, küçük doğradığımız havucu koyalım 2 dk soteleyelim.
Tencereye ıspanağı ısırgan otu ilave edip, karıştıralım bu şekilde kısık ateşte 2-3 dk böyle pişsin. Sonra oda sıcaklığında suyu verelim otlarımızın rengi yeşil kalsın yıkadığımız bulguru ilave edelim, karıştıralım.
Tuz baharatı serpelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 30-35 dk kontrol ederek pişirelim biraz soğuduktan tabağa alalım.
Üzerine arzuya sarımsaklı yoğurt koyalım pulbiber serpelim, isteyen sade yoğurtla tüketebilir afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 küçük bağ ıspanak
1 küçük bağ ısırgan otu
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet köy biber
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber toz tatlı biber
1,5 su bardağı normal su bardağı ile su
Yoğurt sosu için;
1 küçük kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Üzerine;
1 çimdik pulbiber
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayalım sirkeli suda bekletelim, yıkayalım, süzgüye alalım, tencereye yağı koyalım.
Yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ekleyelim kabuğu soyup, küçük doğradığımız havucu koyalım 2 dk soteleyelim.
Tencereye ıspanağı ısırgan otu ilave edip, karıştıralım bu şekilde kısık ateşte 2-3 dk böyle pişsin. Sonra oda sıcaklığında suyu verelim otlarımızın rengi yeşil kalsın yıkadığımız bulguru ilave edelim, karıştıralım.
Tuz baharatı serpelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 30-35 dk kontrol ederek pişirelim biraz soğuduktan tabağa alalım.
Üzerine arzuya sarımsaklı yoğurt koyalım pulbiber serpelim, isteyen sade yoğurtla tüketebilir afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ispanaklı Isırgan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı