Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet çarliston biberi
1 adet domates
1 fincan pirinç
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
7-8 sap dereotu
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye kuru soğanı yemeklik ve ince kıyım kestiğimiz sarımsağı ilave edelim.
Üzerine sıvı yağı koyalım.
Sarımsağın ve soğanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Üzerine kabuğunu soyarak halka halka kestiğimiz havuçları ilave edelim.
Bir iki tur çevirelim üzerine yemeklik doğradığımız sivri biberi de ilave ederek hepsini birlikte kavuralım.
Salçasını ilave edelim ve kavuralım.
Sıcak suyunu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
Kabakların kabuğunu çatal yardımı ile ya da çok basit bir kabak soyma aparatı ile soyarak uzunlamasına dört eşit parçaya bölelim.
Küp küp doğrayalım kabaklarımızı kaynayan tenceremize ilave edelim.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçi üzerine koyalım ve bir adette domatesi kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp üzerine ilave ettikten sonra yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Süre sonunda yemeğimiz servise hazır.
Servis tabağına alalım üzerini dere otu ile süsleyerek servise sunalım.
Deneyecekler den fotoğraf ve yorum beklerim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet çarliston biberi
1 adet domates
1 fincan pirinç
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
7-8 sap dereotu
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye kuru soğanı yemeklik ve ince kıyım kestiğimiz sarımsağı ilave edelim.
Üzerine sıvı yağı koyalım.
Sarımsağın ve soğanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Üzerine kabuğunu soyarak halka halka kestiğimiz havuçları ilave edelim.
Bir iki tur çevirelim üzerine yemeklik doğradığımız sivri biberi de ilave ederek hepsini birlikte kavuralım.
Salçasını ilave edelim ve kavuralım.
Sıcak suyunu koyalım ve kaynamaya bırakalım.
Kabakların kabuğunu çatal yardımı ile ya da çok basit bir kabak soyma aparatı ile soyarak uzunlamasına dört eşit parçaya bölelim.
Küp küp doğrayalım kabaklarımızı kaynayan tenceremize ilave edelim.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçi üzerine koyalım ve bir adette domatesi kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp üzerine ilave ettikten sonra yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Süre sonunda yemeğimiz servise hazır.
Servis tabağına alalım üzerini dere otu ile süsleyerek servise sunalım.
Deneyecekler den fotoğraf ve yorum beklerim. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı