Zeytinyağlı Kabak

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Kabak Tanımı İçin Gereçler
3 adet taze süt kabağı
1 adet soğan
4 adet çarliston biber (Dondurucudan)
1 su bardağı domates konservesi
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 adet küp şeker
Tuz
Üzerine
1 tutam dereotu( meskende yoktu ben ekleyemedim)

Zeytinyağlı Kabak Tanımı Yapılışı

Tencere zeytinyağını koyup üzerine soğanı yemeklik doğruyoruz.
Havucu küp küp doğrayalım.
Biberi de doğruyoruz kavurmaya başlıyoruz.
Üzerine domates konservesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Sarımsağı da ve küp şekeri de ekleyip kapağını kapatalım domatesler uygunca suyunu salsın.
Üzerine baharatları ekleyelim karıştırıp kabağı ekleyelim ve üzerine pirinci serpelim.
Tuzunu da katıp 1 su bardağı kaynar suyu koyalım kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Orta ara karıştırıp kabaklar pişince kapatalım. İsteğe nazaran üzerine bir tutam dere otu ekleyebilirsiniz meskende yoktu ben ekleyemedim çok yakışıyor kabağa. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Yumurtalı Kuru Kabak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek tabağı dolusu kuru kabak 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı şeker 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı domates biber konservesi yoksa eğer 2 adet yemeklik doğranmış domates 2 adet yeşil biber 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Hafif Ve Lezzetli ! Kabak Yemeği Tanımı | Zeytinyağlı Konut Yemeği Tanımları (Videolu) İçin Materyaller Kullanılan su bardağı 200ml 1 kilo kabak 1 adet kuru soğan 1/4 (çeyrek) demet dereotu 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme) 2 yemek kaşığı pirinç 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo köy tavuğu 1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tane patlıcan 1 tane kabak 1 tane patates (kıvam vermesi için) 1 büyük baş soğan 1 adet kapya biber 2 adet çarliston...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet kabak 2 adet havuç 1 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 fincan pirinç 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı su 7-8 sap dereotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 500 gram donmuş bezelye 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı domates biber karışık salça 1 çay kaşığı tuz 2 adet tavuk but 1 adet havuç 1 adet patates 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt