Son konular

Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük boy sert beyaz lahana
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yarım su bardağı süt
Pul biber yada minik kırmızı acı arnavut biberi

Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahana güzelce yıkanır üst yapraklarından iki-üç sıra koparılarak atılır sonra bıçakla ikiye bölünüp enine ikişer parmak kesilir. Kuşbaşı olacak şekilde doğranır tencereye dibini kaplayacak kadar yağ dökülür.
1 adet soğan yemeklik doğranır, kavrulur. Bir tatlı kaşığı şekerle soğanlar birlikte karamelize edilir.
Salçalar bir iki tur kokusu gidene kadar kavrulur, lahanalar tencereye konur kapak kapatılır.
3 dakika sonra alttan üste kaşıkla karıştırılır tekrar kapak kapatılır 2 dakika sonra tekrar açılarak üzerine çıkacak kadar ılık su ilave edilir.
2 yemek kaşığı pirinç de güzelce yıkanarak ilave edilir, karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır lahanalar yumuşayana pirinçler iyice şişip pişene kadar 20-25 dakika pişirilir tuzu kontrol edilir. Salçalardan dolayı damak tadına göre ilave edilir kalan zeytinyağı ilave edilir karıştırılır.
5 dakika sonra altı kapatılır düdüklüde daha kısa sürede pişirebilirsiniz servis esnasında yemek tabağınıza 5 yemek kaşığı süt, kırmızı pul biber ile ya da acı turşu ile servis edilir afiyet olsun
Benim büyüklerim o turşu yaptığımız çiçek biberini (minik yeşil saksı biberide denir) yada arnavut biberi derlerdi minik kırmızı acı biber, onun bir tanesini bütün olarak ucunu koparıp servis tabağındaki yemeğin üzerine yanına koyarlar bol acı olur öyle yerlerdi.

Not 1. Yemeğin tamamı bitecekse yarım su bardağı süt dökülerek bir taşım kaynatılır öyle servisi yapılır eğer tenceredeki yemek bitmeyecek ise servis tabaklarına arzuyla göre süt koyularak servis edilir, çünkü beklediği zaman tuzdan dolayı kesilme yapılabilir.

Not 2. Bu yemek tavuk eti ile ya da kırmızı ekledi ne yapılabilir o şekilde hazırlamak için önce etler sotelenir daha sonra sırasıyla soğan ve lahanalar ilave edilerek pişirilir öyle de güzel olur afiyetler olsun .

Zeytinyağlı Kapuska (Lahana Yemeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo doğranmış lahana 2 adet soğan 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı toz biber (Tercihen acı) Sıcak su Sıvı yağ Tuz Üzeri için Limon Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencere de sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Kapuska Tanımı İçin Materyaller Orta uzunluk lahananın yarısı 100 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet kırmızı kuru biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı pirinç Kırmızı toz biber Karabiber Tuz Kapuska Tanımı Yapılışı Lahana ince ince ve kısa halde doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Acılı Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy lahana 2 yemek kaşığı salça 1 adet soğan Yarım çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 4 adet acı kuru biber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su Acılı Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kemikli Kapuska Yemeği Tanımı İçin Gereçler Küçük uzunluk beyaz lahana 1 adet büyük uzunluk soğan 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ Bir yemek kaşığı tereyağı 3 adet kemikli et 1 tatlı kaşığı tuz Kaşığı kırmızı pul biber şayet pul biberinz acı ise bir tutam Bir çay bardağı tepeleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kapuska Tanımı İçin Gereçler 500 gram lahana 1 türk kahvesi fincanı pirinç 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1.5 su bardağı sıcak su Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Lahanalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt