Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo taze barbunya
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz tozşeker toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze barbunya ayıklayalım, yıkayalım 15 dakika haşlayalım, süzelim.
Tencereye yağı yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım. 2 dakika karıştıralım.
Salçayı ilave edelim, karıştıralım. Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri koyalım.
Kabuğu soyup küçük doğranmış havucu ve patatesi ekleyelim, karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim.
Bu şekilde 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
Sonra oda sıcaklığında suyu verelim 15 dakika bu şekilde pişirelim.
Sonra barbunyaları ilave edelim kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo taze barbunya
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz tozşeker toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taze barbunya ayıklayalım, yıkayalım 15 dakika haşlayalım, süzelim.
Tencereye yağı yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım. 2 dakika karıştıralım.
Salçayı ilave edelim, karıştıralım. Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri koyalım.
Kabuğu soyup küçük doğranmış havucu ve patatesi ekleyelim, karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim.
Bu şekilde 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
Sonra oda sıcaklığında suyu verelim 15 dakika bu şekilde pişirelim.
Sonra barbunyaları ilave edelim kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kapya Biberli Sarımsaklı Taze Barbunya Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı