Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
20 adet karalahana
1 adet büyük boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Karabiber
Nane
Yenibahar
Pul biber
Tuz
Üzeri İçin;
1.5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalarımızı saplarını koparalım.
Derin bir tencerede lahanaları geçecek miktarda kaynar suda 5’er 5’er ters düz çevirerek 3-4 dakika haşlayalım.
Haşlanan lahanaları soğuk suya atalım ve sıkarak süzelim.
Soğanımızı kavuralım üzerine şekeri atalım.
Yıkanmış pirinçlerimizi de ilave edip bir miktar daha kavuralım.
Salçamızı ve baharatlarımızı da ilave edip kavurma işlemini tamamlayalım .
Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip demlenmeye bırakalım.
Haşlanan lahanaları ortadan ikiye ayıralım kenarındaki tellerden temizleyerek sarma işlemini yapalım.
Tenceremizin dibini lahana yaprakları ile kaplayalım.
Sarmaları üst üste dizip üzerine salça sosumuzu dökelim.
Üzerine bir tabakla baskı yapıp ilk 5 dk orta, daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Lahanalarımızı tazeliğine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 adet karalahana
1 adet büyük boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Karabiber
Nane
Yenibahar
Pul biber
Tuz
Üzeri İçin;
1.5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalarımızı saplarını koparalım.
Derin bir tencerede lahanaları geçecek miktarda kaynar suda 5’er 5’er ters düz çevirerek 3-4 dakika haşlayalım.
Haşlanan lahanaları soğuk suya atalım ve sıkarak süzelim.
Soğanımızı kavuralım üzerine şekeri atalım.
Yıkanmış pirinçlerimizi de ilave edip bir miktar daha kavuralım.
Salçamızı ve baharatlarımızı da ilave edip kavurma işlemini tamamlayalım .
Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip demlenmeye bırakalım.
Haşlanan lahanaları ortadan ikiye ayıralım kenarındaki tellerden temizleyerek sarma işlemini yapalım.
Tenceremizin dibini lahana yaprakları ile kaplayalım.
Sarmaları üst üste dizip üzerine salça sosumuzu dökelim.
Üzerine bir tabakla baskı yapıp ilk 5 dk orta, daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Lahanalarımızı tazeliğine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı