Zeytinyağlı Karnabaharlı Brokoli Yemeği ( Fit Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Çeyrek karnabahar (yaklaşık 300 gram kadar)
300 gram brokoli
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adete yeşil biber (dondurucudan kullandım)
1 adet kapya biber(dondurucudan kullandım)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates ya da 3-4 çorba kaşığı domates konservesi (ben konserve kullandım)
Tuz
1 -2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Zeytinyağlı Karnabaharlı Brokoli Yemeği ( Fit Tarif) Tanımı Yapılışı
Sebzeler ayıklanır, yıkanır.
Soğanlar ve domatesler küp küp doğranır.
Karnabahar çiçeklerine ayrılır, brokoli de karnabahar büyüklüğünde doğranır.
Havuç halka halka doğranır, sarımsaklar da isteğe nazaran doğranır.
Sıvı yağ ile soğan orta ateşte kavrulur.
Soğanlar pembeleşince havuçlar eklenir 2-3 dakika kavrulur.
Biberler, salça ve sarımsak eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
Karnabahar, tuz eklenir birkaç tıp karıştırılır.
En son konserve domates eklenir, kaynama noktasında ocağın altı kısılır.
Sebzeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır, birkaç saat dinlendirilir.
İsteğe nazaran servis edilir.
Afiyet olsun
Not: ben konserve domates kullandığım için domatesi en son evrede ekledim. Siz olağan domates kullanacaksanız domatesi biberlerden sonra ekleyin, 2 dakika kadar kavurun, sonra karnabaharı ekleyin. Benim domates konservem hafif suluydu yemeğe su koymadım, siz denetimli pişirin, sebzeler yumuşamazsa gerekirse çok az su ek edin. Tanımlarımızı denediğinizde bizimle fotoğraf paylaşmayı unutmayın.
Çeyrek karnabahar (yaklaşık 300 gram kadar)
300 gram brokoli
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adete yeşil biber (dondurucudan kullandım)
1 adet kapya biber(dondurucudan kullandım)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates ya da 3-4 çorba kaşığı domates konservesi (ben konserve kullandım)
Tuz
1 -2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Zeytinyağlı Karnabaharlı Brokoli Yemeği ( Fit Tarif) Tanımı Yapılışı
Sebzeler ayıklanır, yıkanır.
Soğanlar ve domatesler küp küp doğranır.
Karnabahar çiçeklerine ayrılır, brokoli de karnabahar büyüklüğünde doğranır.
Havuç halka halka doğranır, sarımsaklar da isteğe nazaran doğranır.
Sıvı yağ ile soğan orta ateşte kavrulur.
Soğanlar pembeleşince havuçlar eklenir 2-3 dakika kavrulur.
Biberler, salça ve sarımsak eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
Karnabahar, tuz eklenir birkaç tıp karıştırılır.
En son konserve domates eklenir, kaynama noktasında ocağın altı kısılır.
Sebzeler yumuşayınca ocağın altı kapatılır, birkaç saat dinlendirilir.
İsteğe nazaran servis edilir.
Afiyet olsun
Not: ben konserve domates kullandığım için domatesi en son evrede ekledim. Siz olağan domates kullanacaksanız domatesi biberlerden sonra ekleyin, 2 dakika kadar kavurun, sonra karnabaharı ekleyin. Benim domates konservem hafif suluydu yemeğe su koymadım, siz denetimli pişirin, sebzeler yumuşamazsa gerekirse çok az su ek edin. Tanımlarımızı denediğinizde bizimle fotoğraf paylaşmayı unutmayın.