Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
2 tane kereviz
1 tane büyük uzunluk havuç
1 orta uzunluk soğan
2 kol kereviz yaprağı
1 tane sarımsak
Sosu için;
1 adet portakal
1 tane limon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 çay bardağı su
Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizler soyulur, limonlu suya konur (kararmamalı ).
Tencereye yarım ay halinde doğranmış soğanlar eklenir .
Yarım ay biçiminde doğranmış havuçlarda eklenip limonlu suyun içinden alınan kerevizlerde eklenir.
Bir kabın içine portakal ve limon sıkılır su ,zeytinyağ ,baharatlar eklenip karıştırılır .
Kerevizlerin üzerine dökülür .
Kereviz yaprakları ve sarımsakta doğranıp eklenir (su eklemiyoruz sosa eklediğimiz su kâfi oluyor)
Hiç karıştırmadan kısık ateşte ortada tencereyi sallayarak pişiriyoruz (kaşık değince eziliyor o yüzden karıştırmamaya ihtimam göstermemiz gerekiyor )
Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz, 10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 tane kereviz
1 tane büyük uzunluk havuç
1 orta uzunluk soğan
2 kol kereviz yaprağı
1 tane sarımsak
Sosu için;
1 adet portakal
1 tane limon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 çay bardağı su
Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizler soyulur, limonlu suya konur (kararmamalı ).
Tencereye yarım ay halinde doğranmış soğanlar eklenir .
Yarım ay biçiminde doğranmış havuçlarda eklenip limonlu suyun içinden alınan kerevizlerde eklenir.
Bir kabın içine portakal ve limon sıkılır su ,zeytinyağ ,baharatlar eklenip karıştırılır .
Kerevizlerin üzerine dökülür .
Kereviz yaprakları ve sarımsakta doğranıp eklenir (su eklemiyoruz sosa eklediğimiz su kâfi oluyor)
Hiç karıştırmadan kısık ateşte ortada tencereyi sallayarak pişiriyoruz (kaşık değince eziliyor o yüzden karıştırmamaya ihtimam göstermemiz gerekiyor )
Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz, 10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
Zeytinyağlı Kereviz (Portakal Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı