Zeytinyağlı Kış Türlüsü

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler
1 adet küçük uzunluk brokoli
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet küçük uzunluk kereviz
1 adet tek pırasa
1 adet kuru soğan
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet küçük uzunluk kapya biber
1 adet küçük uzunluk yeşil biber
1 çay kaşığı tuz toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 ,5 su bardağı su
1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı brokoliyi çiçeklere ayırıp, suya koyalım. Kerevizi soyup, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım patatesi soyalım, küçük küp doğrayalım limonlu suya koyalım.
Havucu soyalım küçük küp doğrayalım. Pırasayı da iki cm eninde keselim soğanı da küçük yemeklik doğrayalım, biberleri çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayalım.
Tencereye yağı soğanları biberleri 2 dk kavuralım patatesi havucu ekleyelim 2 dk daha kavuralım kerevizi karnabaharı da koyup karıştıralım. Tuzu, şekeri, karabiberi serpelim, karıştıralım. Kısık ateşte 2-3 dk bu halde pişsin.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim kaynayınca kısalım kısık ateşte 25-30 dk pişsin.
Sonra brokolileri ek edelim kısık ateşte 10 dk daha pişsin 10 dk demlendikten sonra servis tabağına alalım afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt