Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
15 adet kuru patlıcan
15 adet kuru kabak
15 adet kuru biber
İç gereci
45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü)
1 kg soğan
1 bütün sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu (kaynarken eklenecek)
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede sıcak su kaynatılır.
Patlıcan ve kabaklar içine atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İçinden çıkarılıp soğuk suya konur.
Biberler sıcak suya atılır, ocak kapatılır ve kaynatmadan sıcak suda 15 dk bekletilir.
Pirinç sıcak suyla yıkanır ve kaba alınır. Yağ hariç tüm materyaller direk eklenir.
Yağ ocakta ısıtılır ve karışıma eklenir.
Karıştırılarak dolmalar 1 parmak boşluk kalacak biçimde doldurulur.
İç içe geçirilerek patlıcan ve kabaklar alta, biberler üste gelacek formda dizilir.
Üzerine tabak kapatılır, üstünü geçecek kadar sıcak şu eklenir.
Ocağa alınır ve kaynamaya başladığında üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir. Kısık ateşte 1 saat pişirilir.Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
15 adet kuru patlıcan
15 adet kuru kabak
15 adet kuru biber
İç gereci
45 yemek kaşığı pirinç (her 1 kurutmalık için 1 yemek kaşığı ölçüsü)
1 kg soğan
1 bütün sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu (kaynarken eklenecek)
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede sıcak su kaynatılır.
Patlıcan ve kabaklar içine atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İçinden çıkarılıp soğuk suya konur.
Biberler sıcak suya atılır, ocak kapatılır ve kaynatmadan sıcak suda 15 dk bekletilir.
Pirinç sıcak suyla yıkanır ve kaba alınır. Yağ hariç tüm materyaller direk eklenir.
Yağ ocakta ısıtılır ve karışıma eklenir.
Karıştırılarak dolmalar 1 parmak boşluk kalacak biçimde doldurulur.
İç içe geçirilerek patlıcan ve kabaklar alta, biberler üste gelacek formda dizilir.
Üzerine tabak kapatılır, üstünü geçecek kadar sıcak şu eklenir.
Ocağa alınır ve kaynamaya başladığında üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir. Kısık ateşte 1 saat pişirilir.Afiyet olsun
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı