Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Domates konservesi ya da 2 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 – 2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Nar ekşisi
Sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kuru nane
Doldurmak için
İstediğiniz sayı da kuru dolmalık patlıcan biber ya da kabak (Bu ölçü için 15 adet kuru kullandım ama kuruduğu için daha küçük oluyor bu yüzden 20 tane kullanılabilir ya da pirinç miktarını azaltabilirsiniz)
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğan ve sarımsağı kavuralım. Yağının belli olması lezzetini arttırır. (tercihe bağlı).
İyice öldükten sonra salçaları ekleyelim kokusu çıkana kadar 1 dk kadar kavurduktan sonra domatesi ekleyelim. Eğer domates konserve değilse biraz ölmesini bekleyelim konserve kullanacaksak çok pişirmemize gerek yok.
Domatesler de piştikten sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve üzerine baharatlarını ekleyip 1 su bardağı kadar su koyalım.
Suyunu çektikten sonra kıydığımız maydanozları ve nar eksisini ekleyip bir miktar daha pişirelim.
İç harcını hazırlamadan önce de kuru dolmalıklarımızı bir tencerede kaynatalım yumuşayana kadar.
Yumuşadıktan sonra süzüp sudan geçirelim iç hazır olana kadar soğusun.
Dolmalıklarımızı dolduralım güzelce tencereye dizelim.
Üzerine bir kasede salça yağ ve suyu iyice özeyip dökelim ve önce yüksek kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Su üzerini biraz geçsin.Not: benim hazırladığım iç biraz arttığı için ben taze kabak ve patlıcan oydum onu da doldurdum.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Domates konservesi ya da 2 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 – 2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Nar ekşisi
Sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kuru nane
Doldurmak için
İstediğiniz sayı da kuru dolmalık patlıcan biber ya da kabak (Bu ölçü için 15 adet kuru kullandım ama kuruduğu için daha küçük oluyor bu yüzden 20 tane kullanılabilir ya da pirinç miktarını azaltabilirsiniz)
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğan ve sarımsağı kavuralım. Yağının belli olması lezzetini arttırır. (tercihe bağlı).
İyice öldükten sonra salçaları ekleyelim kokusu çıkana kadar 1 dk kadar kavurduktan sonra domatesi ekleyelim. Eğer domates konserve değilse biraz ölmesini bekleyelim konserve kullanacaksak çok pişirmemize gerek yok.
Domatesler de piştikten sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve üzerine baharatlarını ekleyip 1 su bardağı kadar su koyalım.
Suyunu çektikten sonra kıydığımız maydanozları ve nar eksisini ekleyip bir miktar daha pişirelim.
İç harcını hazırlamadan önce de kuru dolmalıklarımızı bir tencerede kaynatalım yumuşayana kadar.
Yumuşadıktan sonra süzüp sudan geçirelim iç hazır olana kadar soğusun.
Dolmalıklarımızı dolduralım güzelce tencereye dizelim.
Üzerine bir kasede salça yağ ve suyu iyice özeyip dökelim ve önce yüksek kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Su üzerini biraz geçsin.Not: benim hazırladığım iç biraz arttığı için ben taze kabak ve patlıcan oydum onu da doldurdum.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı