Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
20 adet kuru patlıcan biber
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşayan kuru patlıcan ve biberleri süzerek suyun içerisinden alın.
1 çay bardağı zeytinyağını, 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın içerisine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
Kuru patlıcan ve biberlerin içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun.
Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye dizin.
Üzerine 1, 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 adet kuru patlıcan biber
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşayan kuru patlıcan ve biberleri süzerek suyun içerisinden alın.
1 çay bardağı zeytinyağını, 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın içerisine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
Kuru patlıcan ve biberlerin içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun.
Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye dizin.
Üzerine 1, 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı