Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
1.5 kase pirinç
1 paket kuş üzümü
3 orta uzunluk soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
2 bağ kurutulmuş kapya biber
Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıyeten tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz.
Akabinde suyunu ve limonunu da ek edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz.
Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak biçimde içini dolduruyoruz.
Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste yanlışsız gelecek biçimde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ek edip kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1.5 kase pirinç
1 paket kuş üzümü
3 orta uzunluk soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
2 bağ kurutulmuş kapya biber
Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıyeten tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz.
Akabinde suyunu ve limonunu da ek edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz.
Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak biçimde içini dolduruyoruz.
Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste yanlışsız gelecek biçimde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ek edip kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.