Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için ;
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (Acı sevmezseniz yarım çay kaşığı)
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıcak su
Lahana
Haşlamak için;
Su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağını ekleyip soğanları küp küp doğrayıp ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında salçamızı ekleyip, kavuruyoruz.
Ardından yıkadığımız pirinçleri ve baharatları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz kavrulduktan sonra kapatmaya yakın 1 çay bardağı sıcak şu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
İç harcımız soğuyunca maydanozu ekleyerek ocaktan alalım.
Lahanalarımı resimdeki gibi kesip sıcak suda 5 dk kaynatalım ve soğuk su ekleyip, alalım. Süzüp, ocaktan alalım dikdörtgen şekilde kestiğimiz lahanaları bir tatlı kaşığı iç koyarak saralım.
Tenceremizi ocağa aldıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak şu ekleyip bir tabak kapatalım ki pişerken dağılmasınlar tenceremizinde kapağını kapatın yarım saat pişirin lahanamız hazır. Afiyet olsun .
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için ;
1,5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber (Acı sevmezseniz yarım çay kaşığı)
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıcak su
Lahana
Haşlamak için;
Su
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağını ekleyip soğanları küp küp doğrayıp ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında salçamızı ekleyip, kavuruyoruz.
Ardından yıkadığımız pirinçleri ve baharatları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz kavrulduktan sonra kapatmaya yakın 1 çay bardağı sıcak şu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
İç harcımız soğuyunca maydanozu ekleyerek ocaktan alalım.
Lahanalarımı resimdeki gibi kesip sıcak suda 5 dk kaynatalım ve soğuk su ekleyip, alalım. Süzüp, ocaktan alalım dikdörtgen şekilde kestiğimiz lahanaları bir tatlı kaşığı iç koyarak saralım.
Tenceremizi ocağa aldıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak şu ekleyip bir tabak kapatalım ki pişerken dağılmasınlar tenceremizinde kapağını kapatın yarım saat pişirin lahanamız hazır. Afiyet olsun .
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı