Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 tane lahana
1 litre sıcak su
2-3 tane limon tuzu
İç harcı için
1 buçuk su bardağı pirinç
2 tane soğan
2 tane sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz (Salçaya ve damak tadına nazaran ayarlanır )
1 çay kaşığı toz reyhan yahut kurutulmuş bikaç yaprak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı somak ekşisi
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
Üzerinin sosu
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Öncelikle lahanamızı dilediğimiz üzere bölüyoruz (internette lahana doğramaya bakabilirsiniz).
Sıcak suyu tencereye alıp altını açıyoruz.
Kaynayınca lahanalarımızı azar azar içine atıp 3 dakika kadar çevirerek yumuşatıyoruz ve süzüp alıyoruz bütün lahanaları bu halde sıcak sudan geçiriyoruz.
Daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz.
Pirinci yeterlice yıkadıktan sonra süzüp harcı hazırlayacağımız kaba alıyoruz.
Üzerine küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve bütün gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra sarmamızı sarıp tenceremize diziyoruz.
Üzerine bikaç tane limon tuzu ve hafif tuz atıp yüzünü hafif geçecek kadar ılık su koyup üzerine bi tabak vs tartı koyabilirsiniz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sosu için zeytinyağı ısıtıyoruz salça ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.Afiyet olsun
1 tane lahana
1 litre sıcak su
2-3 tane limon tuzu
İç harcı için
1 buçuk su bardağı pirinç
2 tane soğan
2 tane sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz (Salçaya ve damak tadına nazaran ayarlanır )
1 çay kaşığı toz reyhan yahut kurutulmuş bikaç yaprak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı somak ekşisi
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
Üzerinin sosu
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Öncelikle lahanamızı dilediğimiz üzere bölüyoruz (internette lahana doğramaya bakabilirsiniz).
Sıcak suyu tencereye alıp altını açıyoruz.
Kaynayınca lahanalarımızı azar azar içine atıp 3 dakika kadar çevirerek yumuşatıyoruz ve süzüp alıyoruz bütün lahanaları bu halde sıcak sudan geçiriyoruz.
Daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz.
Pirinci yeterlice yıkadıktan sonra süzüp harcı hazırlayacağımız kaba alıyoruz.
Üzerine küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz ve bütün gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra sarmamızı sarıp tenceremize diziyoruz.
Üzerine bikaç tane limon tuzu ve hafif tuz atıp yüzünü hafif geçecek kadar ılık su koyup üzerine bi tabak vs tartı koyabilirsiniz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sosu için zeytinyağı ısıtıyoruz salça ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.Afiyet olsun