Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük boy kereviz
1 adet büyük boy patetes
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet kerevizin yeşil sapları
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
2 subardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kerevizi suda bekletmek için : 1 adet büyük boy limonun suyu sıkılıcak
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizi soyalım.
İri küp doğrayalım hemen limonlu suya koyalım kerevizin kararmaması için koyalım.
Patatesi soyalım iri küp doğrayalım.
Havucu soyalım ince halka doğrayalım.
Soğanı soyalım küçük yemeklik doğrayalım.
Tencereye yağı koyalım.
Soğanı koyup 2 dk kısık ateşte kavuralım.
Sonra havuçları ilave edelim karıştıralım.
Patatesleri koyalım kerevizleri de tekrar limonlu suda çıkarıp duru su ile yıkayıp ekleyip karıştıralım.
Tuz şekeri karabiberi serpelim doğradığımız kereviz yapraklarını da koyalım.
Kısık ateşte 5 dk bu şekilde pişirelim.
Sonra oda sıcaklığındaki suyu dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.
En son limon suyu dökelim bir kere ocağı kapatalım. Afiyet olsun not :tuzunu damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük boy kereviz
1 adet büyük boy patetes
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet kerevizin yeşil sapları
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
2 subardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kerevizi suda bekletmek için : 1 adet büyük boy limonun suyu sıkılıcak
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizi soyalım.
İri küp doğrayalım hemen limonlu suya koyalım kerevizin kararmaması için koyalım.
Patatesi soyalım iri küp doğrayalım.
Havucu soyalım ince halka doğrayalım.
Soğanı soyalım küçük yemeklik doğrayalım.
Tencereye yağı koyalım.
Soğanı koyup 2 dk kısık ateşte kavuralım.
Sonra havuçları ilave edelim karıştıralım.
Patatesleri koyalım kerevizleri de tekrar limonlu suda çıkarıp duru su ile yıkayıp ekleyip karıştıralım.
Tuz şekeri karabiberi serpelim doğradığımız kereviz yapraklarını da koyalım.
Kısık ateşte 5 dk bu şekilde pişirelim.
Sonra oda sıcaklığındaki suyu dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.
En son limon suyu dökelim bir kere ocağı kapatalım. Afiyet olsun not :tuzunu damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Limonlu Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı