Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
3 tane pırasa
2 orta uzunluk havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
4/1 sıkılmış limon
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasa ve havuçlarımızı verev verev kesiyoruz.
Akabinde tenceremize zeytinyağımızı alıp birinci olarak havuçlarımızı atıyoruz. Havuçlar biraz kızarınca üzerine pırasalarımızı alıyoruz ve az kavuruyoruz.
Kavrulan sebzelerimizin üzerine rendelenmiş domates ve salçasını koyuyoruz. Tuz ve şekerini de ek edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimiz pişmeye yakın içine nohutlarımızı atıyoruz. Üzerine limon suyumuzu da 5 dakika daha pişiriyoruz. Pırasa yemeğimizi ılık olarak servis ediyoruz.
3 tane pırasa
2 orta uzunluk havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
4/1 sıkılmış limon
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pırasa ve havuçlarımızı verev verev kesiyoruz.
Akabinde tenceremize zeytinyağımızı alıp birinci olarak havuçlarımızı atıyoruz. Havuçlar biraz kızarınca üzerine pırasalarımızı alıyoruz ve az kavuruyoruz.
Kavrulan sebzelerimizin üzerine rendelenmiş domates ve salçasını koyuyoruz. Tuz ve şekerini de ek edip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimiz pişmeye yakın içine nohutlarımızı atıyoruz. Üzerine limon suyumuzu da 5 dakika daha pişiriyoruz. Pırasa yemeğimizi ılık olarak servis ediyoruz.