Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo pırasa
1 adet havuç
2 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1/2 (yarım) çay bardağı limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları temizleyin yıkayıp verev biçiminde doğrayın birebir halde havuçlara da tıpkı süreci uygulayıp kenara alın.
Tencereye iki adet yemeklik doğranmış soğanı alın yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin.
Sotelenen soğanın üzerine havuçları ek edip sotelemeye devam edin.
Havuçlar hafif yumuşayınca üzerine pırasayı ek edin birebir biçimde soteleme sürecine devam edin.
Sotelenen pırasaların üzerine küp şekeri, yarım limon suyunu, yarım çay bardağı pirinci ve tuzunu ek edin üzerine bir bardak sıcak suyu da ek edip orta ateşte pişirmeye bırakın.
Pişme süreci bittikten sonra zeytinyağlı pırasanızı pişirdiğiniz tencerenin içinde ılınmasını bekledikten sonra servis ya da sunum yapın bu formda yaparsanız pırasaların ezilmesini önlemiş olursunuz.
Not; Zeytinyağlı pırasayı bir gece buzdolabında bekletirseniz ve sonraki gün tüketirseniz çok daha hoş oluyor Şimdiden yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum afiyet olsun
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo pırasa
1 adet havuç
2 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1/2 (yarım) çay bardağı limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pırasaları temizleyin yıkayıp verev biçiminde doğrayın birebir halde havuçlara da tıpkı süreci uygulayıp kenara alın.
Tencereye iki adet yemeklik doğranmış soğanı alın yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyin.
Sotelenen soğanın üzerine havuçları ek edip sotelemeye devam edin.
Havuçlar hafif yumuşayınca üzerine pırasayı ek edin birebir biçimde soteleme sürecine devam edin.
Sotelenen pırasaların üzerine küp şekeri, yarım limon suyunu, yarım çay bardağı pirinci ve tuzunu ek edin üzerine bir bardak sıcak suyu da ek edip orta ateşte pişirmeye bırakın.
Pişme süreci bittikten sonra zeytinyağlı pırasanızı pişirdiğiniz tencerenin içinde ılınmasını bekledikten sonra servis ya da sunum yapın bu formda yaparsanız pırasaların ezilmesini önlemiş olursunuz.
Not; Zeytinyağlı pırasayı bir gece buzdolabında bekletirseniz ve sonraki gün tüketirseniz çok daha hoş oluyor Şimdiden yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum afiyet olsun
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı