Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
400 gram brüksel lahanası
1 adet portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Lahanaların dış kabuklarını soyup yıkıyoruz.
Havuçları julyen kesiyoruz, patatesleri kup doğruyoruz.
İnce ince doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine salça ekleyip devam ediyoruz.
Patatesler ve havucları da kavuruyoruz.
Bir portakalın suyunu sıkıyoruz yarısının kabuğunu rendeliyoruz.
Lahanaları da ek edip karıştırıyoruz.
Portakal suyunu ve rendesini de ekleyip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
400 gram brüksel lahanası
1 adet portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Lahanaların dış kabuklarını soyup yıkıyoruz.
Havuçları julyen kesiyoruz, patatesleri kup doğruyoruz.
İnce ince doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine salça ekleyip devam ediyoruz.
Patatesler ve havucları da kavuruyoruz.
Bir portakalın suyunu sıkıyoruz yarısının kabuğunu rendeliyoruz.
Lahanaları da ek edip karıştırıyoruz.
Portakal suyunu ve rendesini de ekleyip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.