Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
400 gram brüksel lahanası
1 adet portakal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates

Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı

Lahanaların dış kabuklarını soyup yıkıyoruz.
Havuçları julyen kesiyoruz, patatesleri kup doğruyoruz.
İnce ince doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine salça ekleyip devam ediyoruz.
Patatesler ve havucları da kavuruyoruz.
Bir portakalın suyunu sıkıyoruz yarısının kabuğunu rendeliyoruz.
Lahanaları da ek edip karıştırıyoruz.
Portakal suyunu ve rendesini de ekleyip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
 
Üst Alt