Zeytinyağlı Portakallı Enginarlı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Gereçler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kök kereviz
1 adet küçük patates
1 adet kuru soğan
2 adet soyulmuş enginar
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu İçin
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 yumurta sarısı
Süsleme İçin
Taze fesleğen
Taze kekik
Zeytinyağlı Portakallı Enginarlı Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
Kereviz, enginar, patates ve soğan, büyük kareler halinde doğranır.
Zeytinyağında 10-15 dakika kavrulur.
Kavrulma süreci tamamlandıktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenir.
Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika.
Portakal suyu, limon suyu ve yumurta sarısı bir kapta çırpılır yemeğe eklenir.
Beş dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
Üzerine taze fesleğen ve taze kekik eklenir. Afiyet olsun.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kök kereviz
1 adet küçük patates
1 adet kuru soğan
2 adet soyulmuş enginar
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu İçin
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 yumurta sarısı
Süsleme İçin
Taze fesleğen
Taze kekik
Zeytinyağlı Portakallı Enginarlı Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
Kereviz, enginar, patates ve soğan, büyük kareler halinde doğranır.
Zeytinyağında 10-15 dakika kavrulur.
Kavrulma süreci tamamlandıktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenir.
Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika.
Portakal suyu, limon suyu ve yumurta sarısı bir kapta çırpılır yemeğe eklenir.
Beş dakika pişirilir soğumaya bırakılır.
Üzerine taze fesleğen ve taze kekik eklenir. Afiyet olsun.