Zeytinyağlı Sarımsaklı Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo yeşil fasulye
1 büyük kuru soğan
1 tane domates
8 diş sarımsak
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığından az tuz
Zeytinyağlı Sarımsaklı Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı koyalım. Kuru soğanı küp küp doğrayıp yağın üzerine ek edip ocakta orta ateşte kavuruyoruz.
Üzerine kabuğunu soyduğumuz domatesi doğrayıp biraz daha kavuralım.
Salçayı koyup tekrar hepsini kavuralım.
Temizlediğimiz sarımsaklarıda ek edip fasulyeyi tencere koyup rengi dönene kadar biraz kavuralım.
Fasulyenin üzerine kesinlikle kaynar su koyup pişiriyoruz ben sulu sevmediğim için az koydum siz istek ettiğiniz kadar su koyabilirsiniz.
Fasulyeyi orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen fasulye yemeğini ocaktan aldıktan sonra kesinlikle dinlendirin hem kıvam alması hemde daha lezzetli olması için.
Afiyet olsun.
Yarım kilo yeşil fasulye
1 büyük kuru soğan
1 tane domates
8 diş sarımsak
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığından az tuz
Zeytinyağlı Sarımsaklı Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağı koyalım. Kuru soğanı küp küp doğrayıp yağın üzerine ek edip ocakta orta ateşte kavuruyoruz.
Üzerine kabuğunu soyduğumuz domatesi doğrayıp biraz daha kavuralım.
Salçayı koyup tekrar hepsini kavuralım.
Temizlediğimiz sarımsaklarıda ek edip fasulyeyi tencere koyup rengi dönene kadar biraz kavuralım.
Fasulyenin üzerine kesinlikle kaynar su koyup pişiriyoruz ben sulu sevmediğim için az koydum siz istek ettiğiniz kadar su koyabilirsiniz.
Fasulyeyi orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen fasulye yemeğini ocaktan aldıktan sonra kesinlikle dinlendirin hem kıvam alması hemde daha lezzetli olması için.
Afiyet olsun.