Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1 kg asma yaprağı
İç harcı için;
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kuru soğan
1 adet domates rendesi
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
8-10 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
1/2 (yarım) limon suyu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet limon dilimleri
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında soğanı kavuralım.
Toz şekeri de ek edelim ve karıştıralım.
Pirinci, baharatları ve rendelediğimiz domatesi de ekleyerek sıcak suyu ek edelim ve suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alalım ve doğradığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım.
Ardından tezgaha yaprağımızı alalım ve iç harcımızdan koyalım.
Yapraklar orta boydu ben yaklaşık 1 yemek kaşığı harç koydum.
Tenceremizin tabanına asma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı dizelim.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve limon dilimlerini ekleyelim.
Suyunu ek edip üzerini yapraklarla kapatalım ve sarmalarımızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pişen ve soğuyan zeytinyağlı yaprak sarmamız servise hazır.
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg asma yaprağı
İç harcı için;
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kuru soğan
1 adet domates rendesi
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
8-10 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
1/2 (yarım) limon suyu
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet limon dilimleri
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında soğanı kavuralım.
Toz şekeri de ek edelim ve karıştıralım.
Pirinci, baharatları ve rendelediğimiz domatesi de ekleyerek sıcak suyu ek edelim ve suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alalım ve doğradığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım.
Ardından tezgaha yaprağımızı alalım ve iç harcımızdan koyalım.
Yapraklar orta boydu ben yaklaşık 1 yemek kaşığı harç koydum.
Tenceremizin tabanına asma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı dizelim.
Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve limon dilimlerini ekleyelim.
Suyunu ek edip üzerini yapraklarla kapatalım ve sarmalarımızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pişen ve soğuyan zeytinyağlı yaprak sarmamız servise hazır.
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı