Zeytinyağlı Sirkeli Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
5 büyük soğan
2 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
2 bardak esmer bulgur
1 limon (limon tuzu da olur)
3 soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 kaşık toz biber
1 tatlı kaşığı sumak
Üzerine;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Su
Piştikten sonra ;
1 tatlı kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 kaşık sirke
Zeytinyağlı Sirkeli Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
3 soğanı küçük doğrayıp bir buçuk çay bardağı sıvı yağ ile kavurun.
Sarımsak ile salçaları koyup yıkanmış bulguru koyuyoruz güzelce kavuruyoruz.
İçine maydanozu ,karabiberi ,zerdeçalı ,tuzu, biber, sumak ,sirkeyi koyup içi hazırlıyoruz .
Öteki tarafta soğanları soyup kenarından ortasına yanlışsız bıçakla kesiyoruz kaynayan suda haşlıyoruz .
Soğan kendini koyverince kevgirle alıyoruz.
Soğanları tek tek ayırıyoruz tek tek dolma içiyle dolduruyoruz.
Tencereye dizip üzerine salçalı yağlı sos hazırlayıp soğanların üzerine döküyoruz.
Birinci evvel harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz .
Pişince bir tavaya biber sıvı yağ ve sirke koyup kızdırıp soğan dolmasının üzerine gezdirip servis tabağına alın.
İster sarımsaklı yoğurt ister sade yoğurt ile servis yapabiliriz
Afiyet olsun
Not ;soğan çok yararlı bir besindir birde dolmasını yapın o denli tüketin sirke ile daha da lezzetli olur tamda vakti mikrop öldürücüdür bedenimiz için ilaç üzeredir
5 büyük soğan
2 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
2 bardak esmer bulgur
1 limon (limon tuzu da olur)
3 soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 kaşık toz biber
1 tatlı kaşığı sumak
Üzerine;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Su
Piştikten sonra ;
1 tatlı kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 kaşık sirke
Zeytinyağlı Sirkeli Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
3 soğanı küçük doğrayıp bir buçuk çay bardağı sıvı yağ ile kavurun.
Sarımsak ile salçaları koyup yıkanmış bulguru koyuyoruz güzelce kavuruyoruz.
İçine maydanozu ,karabiberi ,zerdeçalı ,tuzu, biber, sumak ,sirkeyi koyup içi hazırlıyoruz .
Öteki tarafta soğanları soyup kenarından ortasına yanlışsız bıçakla kesiyoruz kaynayan suda haşlıyoruz .
Soğan kendini koyverince kevgirle alıyoruz.
Soğanları tek tek ayırıyoruz tek tek dolma içiyle dolduruyoruz.
Tencereye dizip üzerine salçalı yağlı sos hazırlayıp soğanların üzerine döküyoruz.
Birinci evvel harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz .
Pişince bir tavaya biber sıvı yağ ve sirke koyup kızdırıp soğan dolmasının üzerine gezdirip servis tabağına alın.
İster sarımsaklı yoğurt ister sade yoğurt ile servis yapabiliriz
Afiyet olsun
Not ;soğan çok yararlı bir besindir birde dolmasını yapın o denli tüketin sirke ile daha da lezzetli olur tamda vakti mikrop öldürücüdür bedenimiz için ilaç üzeredir