Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
700 gr salamura yaprak
500 gr pirinç
2 orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı dolusu domates sosu
2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı dolusu nane
3 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
200 ml su
Pişirmek için:
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz.
Uygun bir tencereye yağ ekleyip pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz.
Sonra salça ve domates sosunu ekleyip bir iki çevirip yıkanmış pirinçleride ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra bütün baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.
En son suyu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Biraz dinlendirdikten sonra birinci sıcağı çıkınca yaprakların içini koyup sarmaya başlıyoruz.
Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
Sıcak su ekleyip kısık ateşte denetimli pişiriyoruz.
Yoğurt ve limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
700 gr salamura yaprak
500 gr pirinç
2 orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı dolusu domates sosu
2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı dolusu nane
3 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
200 ml su
Pişirmek için:
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz.
Uygun bir tencereye yağ ekleyip pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz.
Sonra salça ve domates sosunu ekleyip bir iki çevirip yıkanmış pirinçleride ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra bütün baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.
En son suyu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Biraz dinlendirdikten sonra birinci sıcağı çıkınca yaprakların içini koyup sarmaya başlıyoruz.
Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
Sıcak su ekleyip kısık ateşte denetimli pişiriyoruz.
Yoğurt ve limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı