Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
500 gram asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
Sızma zeytinyağı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet orta uzunluk kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Nar ekşisi(damak tadınıza göre)
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
Akabinde üzerine salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci ek edip kavurun.
Akabinde baharatları ekleyelim.Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcağı çıkınca nar ekşisi ekleyelim.
Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak halde açın.
Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına gerçek ilerleyin.
Tüm yaprakları sıkı bir biçimde sarın.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
Dileğe nazaran; ılık ya da soğuk olarak servis edin.Not:iç harcına sızma zeytinyağı,sumak,nar ekşisi çok hoş lezzet katıyor.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller İç harcı için: 1 çay bardağı zeytinyağı 2-3 adet orta uzunluk kuru soğan 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı) 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 300 gram asma yaprağı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su İç harcı için: 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı 3 adet orta uzunluk kuru soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Malatya Usülü Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kadar salamura asma yaprağı 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç Yarım su bardağından biraz fazla pilavlık bulgur 1 kase az yağlı dana yada kuzu kıyma ( yoksa şart değil) 2 adet büyük boy soğan Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı Dolmanın içi için; Yarım su bardağı zeytinyağı 2 adet soğan 1 adet domates 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg asma yaprağı İç harcı için; 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kuru soğan 1 adet domates rendesi 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt