Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
500 gram üzüm yaprağı (Salamura tuzundan arınmış)
2 su bardağı pirinç
2 baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kuru nane
Maydanoz
Pul biber
2 bardak sıcak su
En son pişirirken;
Limon
Zeytinyağı
Sıcak su
Gerekirse tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı ilave edip, pembeleştirelim.
Salça domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip bir iki defa karıştıralım pirinci ve sıcak suyu ilave edelim, kısık ateşte iç malzemeyi hafif pişirelim tuz, maydanoz ve baharatları ekleyip, ocaktan alalım.
Asma yapraklarını açalım içlerine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyup uzunlamasına düzeltip, sıkıca saralım.
Yayvan bir tencereye dizelim, yarım limon sıkalım, biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine geçene kadar sıcak su ekleyelim ve sarmaların üzerine tabak basıp kapatalım.
Önce harlı ateşte kaynayana kadar bekletip, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilelim yaklaşık 20-25 dakika ılıyınca servis yapalım. Parmak yedirten sarmalarımız hazır Afiyet olsun ️
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram üzüm yaprağı (Salamura tuzundan arınmış)
2 su bardağı pirinç
2 baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kuru nane
Maydanoz
Pul biber
2 bardak sıcak su
En son pişirirken;
Limon
Zeytinyağı
Sıcak su
Gerekirse tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı ilave edip, pembeleştirelim.
Salça domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip bir iki defa karıştıralım pirinci ve sıcak suyu ilave edelim, kısık ateşte iç malzemeyi hafif pişirelim tuz, maydanoz ve baharatları ekleyip, ocaktan alalım.
Asma yapraklarını açalım içlerine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyup uzunlamasına düzeltip, sıkıca saralım.
Yayvan bir tencereye dizelim, yarım limon sıkalım, biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine geçene kadar sıcak su ekleyelim ve sarmaların üzerine tabak basıp kapatalım.
Önce harlı ateşte kaynayana kadar bekletip, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilelim yaklaşık 20-25 dakika ılıyınca servis yapalım. Parmak yedirten sarmalarımız hazır Afiyet olsun ️
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı