Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Yaprak
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı bulgur
5 adet soğan
300 gram zeytinyağı
200 gram salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tuz
Maydanoz/ dereotu da ekleyebilirsiniz
(Miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak zeytinyağı ile soğanı soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
Sonrasında salça, baharatlar, pirinç ve bulguru ekleyip iyice kavuruyoruz.
Baharat miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Sonrasında suda haşladığımız yapraklarımızı güzelce eşit şekilde sarıyoruz.
Düdüklü tencereye diziyoruz.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip yeni çıkan düdüklüde 15 dakikada pişiriyoruz, şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın lütfen
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yaprak
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı bulgur
5 adet soğan
300 gram zeytinyağı
200 gram salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Tuz
Maydanoz/ dereotu da ekleyebilirsiniz
(Miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak zeytinyağı ile soğanı soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
Sonrasında salça, baharatlar, pirinç ve bulguru ekleyip iyice kavuruyoruz.
Baharat miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Sonrasında suda haşladığımız yapraklarımızı güzelce eşit şekilde sarıyoruz.
Düdüklü tencereye diziyoruz.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip yeni çıkan düdüklüde 15 dakikada pişiriyoruz, şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın lütfen
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı