Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
200 gram taze haşlanmış yaprak
İç harcı için;
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek maydanoz
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığı ucuyla karabiber ve kırmızı biber tozu
1,5 su bardağı sıcak su
Sarmamızı pişirmek için;
1,5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sarmalarımızın en üstüne koymak için;
3 dilim limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce iç harcımızla başlıyoruz. Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte rendelenmiş kuru soğanımızı kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ediyoruz.
Ardından tüm baharatlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte kontrollü olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
İç pilavımız biraz dinlendikten sonra yapraklarımızı sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bitirdikten sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip sarmalarımızın üzerine 3 dilim limon koyup, yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
Sarmalarımızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram taze haşlanmış yaprak
İç harcı için;
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek maydanoz
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığı ucuyla karabiber ve kırmızı biber tozu
1,5 su bardağı sıcak su
Sarmamızı pişirmek için;
1,5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sarmalarımızın en üstüne koymak için;
3 dilim limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce iç harcımızla başlıyoruz. Geniş bir tencerede sıvı yağımızla birlikte rendelenmiş kuru soğanımızı kavurup yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ediyoruz.
Ardından tüm baharatlarımızı ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ilave edip orta ateşte kontrollü olarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
İç pilavımız biraz dinlendikten sonra yapraklarımızı sarıp tencereye yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bitirdikten sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip sarmalarımızın üzerine 3 dilim limon koyup, yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
Sarmalarımızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı