Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 kg salamura yaprak
2 büyük fincan pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 (yarım) demet nane
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 (yarım) çay kaşığı yeni bahar
1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Salamura yaprakları düzgünce yıkıyoruz. Biraz ılık suda bekletiyoruz. Sonra süzülmeye bırakıyoruz.
Yarım su bardağından fazla zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. Salçaları ek ediyoruz. Daha sonra pirinçleri koyup biraz kavuruyoruz. Biraz sıcak su koyup çekene kadar pişiriyoruz.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğruyoruz. Pişen pirincin üzerine baharatları ve yeşillikleri koyup karıştırıyoruz.
Yaprakların içine iç harçtan koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz. Üzerine kalan yağı gezdiriyoruz. Yaprak salamura olduğu için tuz koymuyoruz.
Sarmaların hizasına gelecek kadar kaynar su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Parlak olması için kapattıktan sonra az ölçüde soğuk zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
1 kg salamura yaprak
2 büyük fincan pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 (yarım) demet nane
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 (yarım) çay kaşığı yeni bahar
1/2 (yarım) çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Salamura yaprakları düzgünce yıkıyoruz. Biraz ılık suda bekletiyoruz. Sonra süzülmeye bırakıyoruz.
Yarım su bardağından fazla zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. Salçaları ek ediyoruz. Daha sonra pirinçleri koyup biraz kavuruyoruz. Biraz sıcak su koyup çekene kadar pişiriyoruz.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğruyoruz. Pişen pirincin üzerine baharatları ve yeşillikleri koyup karıştırıyoruz.
Yaprakların içine iç harçtan koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz. Üzerine kalan yağı gezdiriyoruz. Yaprak salamura olduğu için tuz koymuyoruz.
Sarmaların hizasına gelecek kadar kaynar su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz. Parlak olması için kapattıktan sonra az ölçüde soğuk zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.