Son konular

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 tane (büyük boy) tavuk göğüs
1 su bardağı bezelye
1 adet büyük uzunluk soğan
1 adet havuç
2 adet orta uzunluk domates
1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Köri
Karabiber
1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (isteğe bağlı ben kullandım çok lezzet katıyor)
1.5 su bardağı yasemin pirinçi

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

Birinci evvel uygun bir tasa pirinçi ekleyip üzerine sıcak su döküyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz.
Soğanları, havuçları, domatesleri ve tavuğu küp küp doğuyoruz akabinde soğanları tavada sıvı yağla kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra havuç bezelye ve tavukları ek edip tavukların rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
Üstüne doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip az daha kavuruyoruz.
Baharatlarını ekliyoruz. Kavurma sürecinin akabinde 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Baştan beri beklettiğimiz tuzlu sudaki pirinçimizi süzgeçte düzgünce yıkatıyoruz.
Kavurduğumuz harcın üstüne pirinçi ekliyoruz ve bu esnada asla karıştırmıyoruz pirinç harcın üstünü büsbütün örtmesi gerek.
Pirinçlerin üstüne geçene kadar su ek ediyoruz.
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ortada denetim etmeyi unutmayın şayet pirinçe su gerekirse ek ilave edebilirisiniz.
Pilav piştikten sonra bi bezle sarıp yarım saat dinlendirirseniz pilav daha düzgün çıkıyor.
En son bir sunum tabağına zıt çevirin.
Afiyet olsun(takip etmeyi unutmayın yeni tarifler paylaşmaya devam edeceğim).
 
Üst Alt