Zumrut Pilav Tarifi
Resimli Zumrut Pilav Tarifi
Malzemeler
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Kofte icin
300 gram az yağlı koftelik kıyma
1 adet soğan
1 cay kaşığı kofte baharatı
2 dilim bayat ekmek ici
Tuz
Pilav icin
2 corba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinc
Bir bucuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
imageszumrutpilavtarifiresimli5ad40872544e9
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak kofteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 cay kaşığı kofte baharatını, ufalanmış bayat ekmek icini ve tuzu bir kapta karıştıralım Malzemeler ozleşene dek yoğuralım Uzun yada yuvarlak yassı kofteler hazırlayalım
Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım Kevgire alarak, suyunu suzelim Sonra ince ince doğrayalim
Yağı alıp eritelim Kucuk doğranmış soğanları ilave edelim Şeffaflaşana dek kavuralım Sonra ıspanakları ekleyelim Yumuşayana dek kavuralım Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkac su yıkadığımız ve iyice suzduğumuz pirinci ilave edelim Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım Tuzu, bir bucuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim Cok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim
Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirincler suyu cekene dek pişirelim Bu arada kofteleri teflon tavada arkalı onlu kızartalım Pilavı ateşten aldıktan sonra uzerine temiz bir bez orterek, demlendirelim Pilava sekil vermek icin bir kek kalıbına boşaltalım Ters cevirerek, servis tabağına alalım Kofteleri uzerine dizerek, sıcak servis yapın
Resimli Zumrut Pilav Tarifi
Malzemeler
Yarım cay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Kofte icin
300 gram az yağlı koftelik kıyma
1 adet soğan
1 cay kaşığı kofte baharatı
2 dilim bayat ekmek ici
Tuz
Pilav icin
2 corba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinc
Bir bucuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
imageszumrutpilavtarifiresimli5ad40872544e9
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak kofteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 cay kaşığı kofte baharatını, ufalanmış bayat ekmek icini ve tuzu bir kapta karıştıralım Malzemeler ozleşene dek yoğuralım Uzun yada yuvarlak yassı kofteler hazırlayalım
Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım Kevgire alarak, suyunu suzelim Sonra ince ince doğrayalim
Yağı alıp eritelim Kucuk doğranmış soğanları ilave edelim Şeffaflaşana dek kavuralım Sonra ıspanakları ekleyelim Yumuşayana dek kavuralım Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkac su yıkadığımız ve iyice suzduğumuz pirinci ilave edelim Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım Tuzu, bir bucuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim Cok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim
Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirincler suyu cekene dek pişirelim Bu arada kofteleri teflon tavada arkalı onlu kızartalım Pilavı ateşten aldıktan sonra uzerine temiz bir bez orterek, demlendirelim Pilava sekil vermek icin bir kek kalıbına boşaltalım Ters cevirerek, servis tabağına alalım Kofteleri uzerine dizerek, sıcak servis yapın