Son Konular

En güzel Şiirler

En güzel şiirler
S
toplum şiirleri - toplumcu şiirin özellikleri - toplumcu şiirde ahenk Toplumcu Şiir: Halkı ve halkın problemlerini konu edinen şiir çeşididir. Nazım Hikmet ve Rıfat Ilgaz’ın şiirleri bu şiir türüne örnek gösterilebilir. 20. yüzyılın başlarında, neredeyse bütün dünyada eş zamanlı olarak ortaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
modern şiirin tarihçesi - modern şiirin özellikleri - modern şiirlerin yazılış amaçları “Modern” sözcüğü dilimizde “çağdaş” sözcüğüyle karşılanmış olsa da “modern şiir” bağlamında “çağdaş” sözcüğünü kullanamayız; yani modern şiir, çağdaş şiir demek değildir. Modernizm, 1880′lerden İkinci Dünya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
Ramazan Ayı ile ilgili şiirler Şehr-i Ramazan Merhaba şiir Müştâk olup özlediğim Şehr-i ramazan merhaba Bakıp yolun gözlediğim Şehr-i ramazan merhaba. Safâ geldin izzet ile Dahi azîm nimet ile Müminlere rahmet ile Şehr-i ramazan merhaba. Müminlerin bayramıdır On bir ayın sultanıdır Hakk’ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
6 Kıtalık 23 Nisan Şiirleri Çocukların Dileği Çocuklar şarkı söylerken Kanatlanır gökyüzüne Melek olur. Çocuklar şarkı söylerken Sarı saçlı, mavi gözlü Bebek olur. Çocuklar şarkı söylerken Bulut olur, Gökkuşağı olur Deniz olur. Çocuklar şarkı söylerken 23 Nisanlarda Pırıl pırıl saydam kanatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
5 Kıtalık 23 Nisan İle İlgili Şiirler Dünyanın Çocukları Dünyanın çocukları, Ülkemize koşuyor, Gülen yüzleriyle Neşe, ışık saçıyor. Dünyanın çocukları, Alanlarda coşuyor, Gülen gözleriyle Neşe, huzur saçıyor. Dünyanın çocukları, Meydanlarda oynuyor, Güzel oyunlarıyla Neşe, mutluluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
SoruCevap
S
S
23 Nisan Şiirleri 23 Nisan Kucak dolusu sevgiler Atatürk’e gönülden Bayram geldi coşalım Sevinelim yürekten Bayraklar elimizde Koşalım meydanlara 23 Nisan şiirleri Armağandır Atam’a Bizim Bayramımız Bu gelen bizim bayram Yükseldi bak ünümüz. 23 Nisan bizim En şerefli günümüz! Al bayrağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
5 Kıtalık 23 Nisan ŞiirleriDÜNYA ÇOCUK BAYRAMI Kiminin saçı siyah, Kiminin saçı sarı… Ankara’da buluştu, Dünyanın çocukları Her Yirmi Üç Nisan’da Tekrarlanır bu olay Buluşma nedenini, Açıklamak çok kolay Bu kocaman dünyada Ülke sayısı çoktur Oysa ki hiç birinin Çocuk Bayramı yoktur Dünyanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Kutlu Doğum Haftası İle İlgili Şiirler Kutlu Doğum Haftası Şiirleri Kaç vakittir sana hasret çeker özlerim. Her uykuda rüya diye seni gözlerim. Sevgim sonsuz, lakin kifayetsiz sözlerim. Himmet eyle ben günahkâra tökezlerim. Yıllar var ki, dilimde hep senadır adın. Seni Allah övmüş, bana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
23 Nisan İle İlgili Şiirler Hoş Geldin 23 Nisan Bugün çocuk günüdür, Dünyanın düğünüdür, Ulusumun ünüdür, Hoş geldin 23 Nisan Bağımsızlık özüdür, Kardeşliğin günüdür, Atatürk’ün sözüdür, Hoş geldin 23 Nisan 23 Nisan Şiirleri Kucak dolusu sevgiler Atatürk’e gönülden Bayram geldi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
Gökkuşağının Renkleri İle İlgili Şiirler Gökkuşağı Gökkuşağıdır Benim Renklerim Sen hiç gökkuşağını gördün mü? Hani çisil çisil yağan yağmurdan sonra Bir de güneş parlayınca… Gökkuşağıdır benim renklerim Yazık, sen hiç göremedin Büyük bir kayıp senin için Gökkuşağıdır benim renklerim Yazık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
SoruCevap
S
S
4 Kıtalık 23 Nisan İle İlgili Şiirler Bugün 23 Nisan Al bayrağım göklerde, Ne güzel dalgalanıyor, Bugün 23 Nisan, Herkes neşe saçıyor. Millet egemenliğine, Benim ülkem inanıyor, Bugün 23 Nisan, Herkes kardeş oluyor. Şiirler alanlarda, Ne güzel okunuyor, Bugün 23 Nisan, Herkes huzur buluyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
S
Kutlu Doğum Haftası Şiirleri Muhammed Sav HzMuhammed doğdu, İslamiyet'i o kurdu Allah-u Teala Hep korudu onu Zorluklara göğüs gerdi, Yılmadı,dayandı Güvenildi,sevildi, Hiçbir zaman üzülmedi Berre Çallı Muhammed'im Muhammed dünyaya gelince çiçekler açtı Güller güzel kokmaya başladı Sanki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
23 Nisan Şiirleri 23 Nisan Egemenlik ulusun olduğu günden beri, her gün daha çok artan coşkuyla yaşıyoruz, gözlerin kamaşıyor gururdan TÜRK MİLLETİ, asırları fethettiğimiz o anları hatırlıyoruz artık geride bıraktık zulmü ,düşmanı, her yıl coşkuyla kutluyoruz 23 nisanı, kalplerde milletin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
SoruCevap
S
S
23 Nisan Şiirleri HOŞ GELDİN 23 NİSAN Günlerdir yolunu bekledik durduk. Sen geleceksin diye çiçek açtı. Bahçelerdeki bütün ağaçlar. Leylekler yuvalarına döndü. Toprak ısındı, uyandı karıncalar. Çoluk çocuk yollara döküldü. Bugün sevinç içindeyiz hepimiz, Bayraklarla süsleniyor balkonlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
SoruCevap
S
S
Doğum Günü Şiirleri En Güzel Kısa Doğum Günü Şiirleri Doğum Günün Kutlu Olsun Sevdiğim sana doğum günü hediyesi olarak; Bir martının gagasında tomurcuk bir gül En sevdiğin renginden Kanatlarında sevgimi, Ayaklarında ise sana yazdığım şiirlerimi gönderiyorum. Doğum günün kutlu olsun sevdiğim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
SoruCevap
S
S
Sevgi İle İlgili Şiirler Sevgi Rubaisi Sevgi,acıyı öğrenmektir Tüm bencilliklerden iğrenmektir Bir özge kurbanlığa olup talip Her an,her saniye doğranmaktır Hüsrev Hatemi Sevgi ve dostluk Kavgayı, bir yaprağın üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye Öfkeyi, bir bulutun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
SoruCevap
S
S
İlköğretim Haftası Hakkında Şiir, İlköğretim Haftası İle İlgili Şiirler, İlköğretim Haftası İle İlgili Şiirler İLKÖĞRETİM HAFTASI İlköğretim haftasını Kutlayalım hep birlikte. Çalışmanın arkasını Bırakmayalım derslikte. Çalışırsak kazanırız, Bilgilerle bezeniriz. Kenetlenmiş bir toplumsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
SoruCevap
S
S
29 Ekim şiirleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri kısa ve uzun şiirler Daha 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açarken Mustafa Kemal Atatürk’ün aklındaki yönetim biçimi ulusal egemenliğe dayanan cumhuriyetti. 28 Ekim 1923 tarihinde bir akşam yemeği sırasında bu düşüncelerini arkadaşlarına açan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
SoruCevap
S
S
3 Kıtalık Cumhuriyet Şiirleri Cumhuriyet Kolaymı kazanıldı Bu güzel cumhuriyet Emekle kanla kazanıldı Bu güzel cumhuriyet Sevginin baş tacısın Anaların göz nurusun Vatanın liderisin Sen bu ülkenin sebebisin Herberaber kurduk Hepberaber yaşatacağız Bu güzel cumhuriyeti Kimseye yıktırmayacağız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
4 Kıtalık Cumhuriyet Şiirleri CUMHURİYET Al yıldızlı al bayraklar, Her yanda dalgalanıyor Süslendi evler, sokaklar Renk renk ışıklar yanıyor Yirmi üç yıl önce bugün Cumhuriyet kurdu millet, Bize büyük Atatürk;ün, Armağanı Cumhuriyet En birinci vazifemiz, Onun yolunda yürümek Canımız gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.641
  2. Mesajlar

1. 1.677.368
  3. Kullanıcılar

1. 31.683