Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

2024 Okullar ne zaman kapanacak 202420244 Eğitim ve Oğretim yılı 16 Eylul 2024 Pazartesi gunu okulların ilk zillerinin calmasıyla başlamıştı2024 2024 Eğitim oğretim yılının birinci donemi 24 Ocak 2024 Cuma gunu sona erdi 27 Ocak 7 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapan oğrenciler 10...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Rpc sunucusu kullanılamıyor! Hatasıb RPC Sunucusu Kullanilamiyor Hatası Cozum : Baslat Calıştır msconfig yazip enter diyorsunuz sistem Yapılanması adında bir pencere acılacak, pencere acılışında zaten genel sekmesi geliyor once oradanBaşlatma Secenekleri kısımda 3 tane secenek var 1 Normal...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Şule Yuksel Şenler Huzur Sokağı Ozeti Bilal adında oldukca yakışıklı ve dinine bağımlı bir genc var Bu genc Huzur sokağında yaşıyor Ama nasıl bir sokak İstanbulda orayı aramayı bile duşundum Herkes birbirine destek oluyor, Namazlarını ibadetlerini geciktirmiyor ve kolay kolay değişemeyecek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
ambulans ve acil bakım teknikerliği nedir ambulans ve acil bakım teknikerliği ambulans ve acil bakım teknikeri nedir Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felc, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Ozel Akşam Liseleri Oğrenci Başarı Değerlendirme Sınavı 22 Ocak 2024 Ozel akşam lisesinde okuyan oğrencilerin donem sonu sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğunce yapılacak Ozel akşam liselerinin 9 sınıfında oğrenim goren oğrencilerin gireceği birinci...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Ardahan Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024 Ardahan Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları TD width: 384Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi TD width: 96FEN BİLİMLERİ ALANI (FEN LİS) TD width: 112435,428 TD width: 111475,644 TD width: 38480Yıl Ardahan Anadolu Lisesi 356,448 389,414 TD...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
buyruk imam cafer sadık, Buyruk İmam Caferi Sadık Buyruğu İmam Caferi Sadık Buyruğu (Kitap) imagesimamcafersadikbuyrugu5b0849fcbad69 Buyruk, sozlu oğreti ve şiir geleneğine dayanan Alevi inanclarının, duzsoz ile yazılmış sayılı orneklerinden biri; en onemlisi Ozgun yazmalar karmaşık bir yumağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Zihinsel engellilere eğitim Zihinsel engellilik kalıcı olsa da verilen ozel eğitim ve oğretimle bu en aza indirilebilir Erken teşhisle birlikte tedaviye başlanırsa zihinsel engelli cocuklarda onemli gelişmeler gorulebiliyor Zihinsel engellilik kalıcı olsa da verilen ozel eğitim ve oğretimle bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Omer Bin Abdulaziz kimdir Omer Bin Abdulaziz Kimdir Omer Bin Abdulaziz Hakkında Tabiinin buyuklerinden Adaleti, insafı ve guzel ahlakı ile meşhur sekizinci Emevi halifesi Hazreti Omer ’in oğlunun torunu İsmi Omer bin Abdulaziz, kunyesi EbU Hafs ’tır 679 (H60) tarihinde Medine ’de doğdu 720...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
2024 Bartın Anadolu Liseleri Taban Puanları Listesi 2024 Bartın Anadolu Liseleri Taban Puan Tablosu 2024 Bartın Anadolu Liseleri Taban Puanları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir İl Adı TD width: 186 İlce Adı Kontenjan Adı Kont Sayı Kont Taban Puan Kont Tavan Puan BARTIN AMASRA...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
kadir doğulu yaşı kac kadir doğulu kac doğumlu kadir doğulunun yaşı kac imageskadirdogulukacyasinda5af46dd440 Kucuk Sırlar'ın Alisi Kadir Doğulu 1983 doğumlu, yani 28 yaşındaimageskadirdogulukacyasinda5af47ef377gif
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
cevre kirliliğinin insan sağlığı uzerindeki olumsuz etkileri Cevre kirliliği , cevrenin doğal olmayan bir şekilde insan eliyle bozulmasıdır Bu ekosistemi bozma eylemleri; kirlenme şeklinde tabir edilir Hava, su ve toprak bu cevrenin fiziksel unsurlarını, insan, hayvan, bitki ve diğer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
EBeyanname Uygulamasından kimler faydalanabilir? 1 EBeyanname uygulamasından kimler yararlanabilir? Beyannamelerin elektronik ortamda gonderilmesi uygulaması tam otomasyona gecmiş vergi dairelerine verilecek beyannameleri kapsamaktadır 2 Beyannameleri kimler gonderebilir? 3568 sayılı Serbest...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
acil tıp teknikerliği taban puanları 2024, acil tıp teknikerliği taban puanları 2024 ygs Acil Tıp Teknisyenliği meslek eğitimine başlayabilmek icin; Sağlık Meslek Liselerine girebilmek icin ilkoğretim okullarının 678 sınıflarında yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavlarının (SBS) sonucuna...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Farklı canlıların işitebildiği ses duzeyi nedir Sesin seviyesini olcmede kullanılan birim Desibel'dir ve kısaca dB olarak yazılır İnsan kulağı inanılmaz şekilde hassas olduğundan bu dB olcusu de biraz tuhaftır Kulağımız en hafif bir yaprak hışırtısından, jet motorunun yuksek sesine kadar her...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Savaş ve Barış Kitabının yazarı Tolstoy'dur Savaş ve Barış kitabının kısa ozeti şoyledir; Savaş ve Barış kitabında Napolyon doneminde gecen Rusya ve Fransa arasındakı cekismeli savaşı anlatılmaktadırAyrıca bunun yanında saray hayatı ve saray insanlarının bulundukları konumlardan nasıl...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
BARO : Bir şehir ya da bolgenin avukatlarını icinde toplayan birliktir Baronun amacı, kanunlara ve nizamlara dayanarak avukatlık mesleğinin adalete uygun bir şekilde bilgi, doğruluk ve şerefle yapılmasını sağlamak ve kar ve onurunu korumak, mensuplarının meslek borclarına saygı gostermelerini...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
İnancılık (Fideizm) Ne Demektir? Bilginin yerine inanı koyan oğretilerin genel adı inancılık (fideizm) (fideizm), tanrıya inanc yoluyla bağlanan ve deney alanının dışında kalan butun metafizik oğretileri kapsar İnan, asla tanıtlanamayacak olanın kabul edilmesidir Ortacağ aydınları bu metafizik...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
7 Şubat 1904 tarihinde Catalca’da dunyaya gelen Arif Nihat Asya edebiyatımızda bayrak şairi olarak bilinmektedir Bir aylıkken babası vefat etmiş, unlu şair akrabalarının yanında buyumuştur İlk oğretimi koyunde ve İstanbul’da tamamlayan Arif Nihat Asya lisenin ardından İstanbul’daki Yuksek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Ucan Kaz kitabının yazarı İsvecli unlu kadın yazar Selma Lagerlof'tur imagesucankazkitabininyazarikimdir5af39301abd61jpeg Selma Lagerlof 20 Kasım 1858 doğumlu isvecli bir kadın yazardırUnlu yazar Masallara dayanan yapıtlarıyla tanınmıştır Nobel Edebiyat Odulu'nu alan hem ilk kadın yazar, hem...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
acil tıp teknikerliği bolumu, acil tıp teknikerliği taban puanları 2024 acil tıp teknikerliği olan universiteler ACİL TIP TEKNİSYENİ acil tıp teknikerliği nedir? Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felc, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Thais Kitabının Yazarı Thais Kitabını Kim Yazdı Thais Kitabının Yazarı Anatole France 'dir Anatole France Fransız yazar Klasik geleneğin onde gelen temsilcileri arasında kabul edilir Edebiyatın her turunde eserler veren yazar, 1921 yılında edebiyat dalında Nobel Odulune layık gorulmuştur...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kurumlar vergisi hangi sureler icinde beyan edilir ve odenir? Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 14 ve 21 maddeleri uyarınca; kurumlar vergisi beyannamesi, hesap doneminin kapandığı ayı takip eden 4 ayın 1 gununden 25 gunu akşamına kadar mukellefin bağlı olduğu olduğu vergi dairesine verilir Orneğin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Omer Seyfettin Topuz Ozeti Omer Seyfettin Topuz Hikayesinin Ozeti Topuz Kucuk başkentin karışık sokakları cok kalabalıktı Erkekler ve kadınlar cok sevinclilerdikilisenin canları calıyorduSarayın kapısının onunde cesur atlar dizilmişti Kalabalık yaşasın prens yaşasın prens hukumdarın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
37
Piraye Canan Tan'ın yazmış olduğu harika bir romandır ayrıca yazar Canan Tan'ın ilk romanı olma ozelliğine sahiptir Canan Tan, bir ilk romanla okurlarının karşısına cıktı imagespirayekitapozeticanantan5af3934de4dd1 Piraye Kitap Ozeti; Genc ve guzel Piraye adını Nazım Hikmet’in eşinden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt