Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

unıcef nedir, unicefin gorevi, unicefin amacı,unicef hakkında bilgi, unicef hakkında bilgiler, unicef acılımı imagesunicefnedirunicefhakkinda5af44f3100747 Birleşmiş Milletler Cocuk Fonu UNICEF, dunyada cocuk haklarının başlıca savunucusudur Hukumetlerle calışarak kalıcı sonuclar elde eden bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Justİn bİeber İle rOpOrtaj tUrkCe olsun Justin Bieber ile Yapılan Roportaj: Sac rengin: Koyu sarı Goz rengin: Ela En sevdiğiniz renk: En cok mor rengi seviyorum Mor renkli giysiler giymeyi seviyorum Uğurlu sayınız kac: 6 benim şanslı numaram En sevdiğin yiyecekler: Spaghetti ve pizza...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
İnsanın hissettiği duyguları nelerdir? İnsanların hissettikleri duyguların başında gelenleri ve ilk aklıma gelenleri yazıyorum sizlerde aklınıza gelenleri yazabilirsiniz arkadaşlar 1 Kızgınlık 2 Ofke 3Sevgi 4 Nefret 5 Kin 6 Uzuntu 7Acı 8Mutluluk Aynı zamanda Duygular kumeler halindedir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Elektriği ileten maddelere iletken madde, elektriği iletmeyen maddelere de iletken olmayan (yalıtkan) madde denir Elektrik akımını ileten maddelere iletken maddeler denir Metal gibi maddelerde iletkenliği sağlayan serbest elektronlar vardır En iyi iletkenler sırayla; altın, gumuş ve bakırdır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Gonyenin hangi koşesi ve kenarları kullanılarak dik acı modeli cizilebilir ? Gonye dik acıları olcmek icin kullanılır Gonyenin dik koşesi 90 derecelik, diğer bileşenleri ise 4545 ya da 3060 derecelik bir acıdan oluşurBu nedenle 100 derecelik geniş bir acı gonye ile olculemez! Gonyenin rakamlar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
eski dilde su nedir eski dilde su ne demek Eski dilde su anlamına gelen kelimeler; ab ve madır Bulmacaların klasik sorusudur cevabı ABya da MAdır Kucukluğumde bulmaca cozmeyi cok severdim ilk olarak eski dilde su sorusu cıktığında abime sormuştum o da ab ya da mademisti ogunden beri aklımda bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Biyolojinin tarihsel gelişimi ile ilgili bilgiler size ne kazandıracaktır? Sadece Biyoloji icin değil tum bilim dalları icin tarihsel surec onemlidir Biyolojinin tarihsel gelişimini inceleyerek bilimsel bilgilerin nasıl ortaya cıktığını oğrenmiş oluruz İlerideki yaşantımızda araştırmacı yada...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Uzun Hikaye Kitabının Karakterleri Ve Konusu Nedir? Uzun Hikaye Kitabının Konusu ve karakterler şoyle; Uzun hikaye kitanında Bulgaryalı Ali'nin hikayesi anlatılıyorUzun Hikaye 1940'lı yıllarında başlıyor, 1970'li yılların sonuna kadar uzanıyor Hayatı boyunca yerleşik duzeni tutturamamış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
diyez ve bemol sıralaması nasıl yapılır Bemollu tonlar hakkında; bemol işaretlerinin ilki si bemoldurdiğer bemol işaretleri bu işaretten başlanılarak beş ses geriye sayılarak bulunurOrneğin sila solfami bulunan mi bemol işareti ikinci bemol işaretidirbu şekilde beş ses geri sayılarak bemol...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Yazının İcadı İnsanlık Tarihine Kazandırdıkları şoyle ozetlenebilir; Yazının icadından oncesi sozlu edebiyat donemi vardır, bu donem de nesir yoktur, sadece manzum eserler soylenmiştir sagu sav destanlar efsaneler Bunlar o donemde soylenmiştir yazılı doneme kadar kusaktan kusaga aktarılarak bu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
insanlar dunya dışında hangi gok cismine gidebilmiştir Bu zamana kadar insanlar dunya dışında aya gidebilmişlerdir Bunun yanında insansız araclar bazı gok cisimlerini ziyaret etmişlerdir BUnlardan sonuncusu marstır ve marstaki calışmalar halen devam etmektedir
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
yabancı, veba gibi kitapların yazarı kimdir Albert Camus yabancı ve veba kitaplarının yazarıdır Albert Camus Biyografi 1913'te Cezayir ’de doğdu Babası Alsace'lı yoksul bir işciydi, annesinin okumayazması yoktu Babası 1'inci Dunya Savaşı'nda cephede oldu Yoksulluk ve acılarla dolu bir hayat...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
fiziksel ve kimyasal ayrışma nedir varsa resimli acıklama lutfen
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Nasıl oyuncu olabilirim Oncelikle, universitelerde bunun eğitiminin 4 yıl verildiği duşunulurse, hatta bir cok başarılı tiyatro sanatcısının yıllar gecmesine rağmen, Hala oğreniyorumdedikleri duşunulurse, oyunculuğun ucsuzbudaksız bir yol olduğu soylenebilir Oyuncu olmak icin atılacak ilk...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Eylul Seminer Konulari Eylul Seminer Konulari 2024 20242024 Eylul Ayı Mesleki Calışmaları (Seminer Konuları) İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 89 maddesinde Mesleki Calışmalar: 2024 Eylul Ornek Seminer Konuları Eğitime erişim ve devamın izlenmesi (seminer konusu) Oğretim yontem ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
ambulans ve acil bakım teknikerliği taban puanları 2024 ambulans ve acil bakım teknikerliği puanları Ambulans ve acil bakım teknikeri puanları Meslek liselerinin Acil Tıp Teknisyenliği, İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği ve Yaşlı Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri bolumlerinden mezun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Ayrıt bir matematik terimidirİki ayrım duzlemin kesişimi ne ayrıt denmektedir İki duzlemin kesişim kumesi bir doğrudur Arakesit diye de anılan bu doğruya ayrıt denmektedirGeometrik cisimlerin kenar elemanları birer ayrıt sayılır Buradaki cisim sozcuğu cok onemli bir sozcuktur cunku bazı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
27
İyimserlik Genel olarak her duşunce ve eylemi iyi yanından alma eğilimi Antik Cağ stoacılığı, doğada her şeyin iyi ve yetkin bulunduğunu, kotuluğun gercek dışı bir gorunuş olduğunu ileri surmekle iyimserlik duşuncesine yol acmıştır Ama stoacılığın bu anlayışı, temelde, dunyayı iyi ideası ’nın...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
ameliyathane hizmetleri dersleri ameliyathane hizmetleri bolumu dersleri Ameliyathane hizmetleri programında onlisans duzeyinde 2 yıl sureli eğitim verilmektedirOn eğitimde başarılı olunması gereken dersler; Matematik,Fizik, Kimya ve Biyoloji Eğitim suresince Ameliyathane Teknolojisi, Anatomi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Ulkemizde sekiz yıllık temel eğitimin butun vatandaşlar icin zorunlu olmasının nedenleri Ulkemizde bazı kimseler cocukları okutmak yerine işlerde calıştırmaktadırlar Bazı yerlerde ise ozellikle kız cocukları okula gonderilmemektedir Zorunlu eğitim olmazsa bu cocuklar eğitim hakkından mahrum...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
2024 Eğitim Odeneği ne kadar 20242024 Eğitim Odeneği ne zaman odenecek 2024 Eğitim Odeneği 657 sayılı Kanunun ek 32 ncı maddesi uyarınca verilecek oğretim yılına hazırlık odeneği 570 Turk Lirası olarak odenir Buodeme: Oğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci donem ders yılının sonundan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
ben eşit agirlikciyim ygs ve lys puanım yuksekse sayısaldaki meslekleri secebilirmiyim Cevap: Eşit ağırlık meslek secimi diğer personeli denetler, kısaca yonetim biliminin ilkelerini calıştığı kurumda uygular Calışma Alanları: Kamu yonetimi mezunları başta İcişleri Bakanlığı olmak uzere...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
32
Atmosfer nedir katmanları nelerdir kısaca Atmosfer bir gaz kutlesi olup yeryuzunu cevreleyen ve farklı gorevleri bulunan katmanlardan oluşur Yaşadığımız gezegeni saran atmosfer, beş farklı katmandan ve iki ayrı ara katmandan oluşmaktadır Atmosferin katmanları kısa acıklamalı Troposfer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Muhtarın gorev ve yetkileri kısaca aşağıdaki gibidir; 1 Secim zamanlarında sandık secim kurullarına, sağlık ocağı ve sağlık merkez kurullarına ve emlak vergisi ile ilgili olarak arsaların bedel tespit komisyonu gibi kurul ve komisyonlara katılmak, 2 Sandık secim listelerinin ve askerlik cağına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
images2024ygsbasvurularinisongunebirakmayin5b085cc2cdd7d OSYM'den adaylara uyarı: 2024 YGS Başvurularını son gune bırakmayın OSYM adaylara 2024 YGS Başvurusu icin Uyarı Yaptı1 Nisan 2024'de yapılacak oaln YGS icin başvuru sonuclarına bağlı diğer hazırlık calışmalarının hemen başlaması zorunlu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt