Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
peşrev nedir peşrev ne demektir
Peşrev : Klasik Turk muziğinde faslın giriş taksiminden sonra şarkıdan once calınan parcadır
Farsca kokenli olan bu kelimenin anlamı “başta olan, “onde gelen demektir Musikide ise peşrev, bir ceşit saz eseri şeklidir
Peşrev, Klasik fasılda ve Mevlevi ayininde...
Karşıdan Karşıya Nerelerden Gecilir
1 Alt gecitlerden,
2 Ust gecitlerden,
3 Yaya gecitlerinden,
4 Okul gecitlerinden,
5 Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden,
6 Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden,
7 Sayılanların hic birisi yoksa koşe başlarından gecilmelidir
Cunku; hangi yonden...
Kibele hangi uygarlığa aittir
Hitit ve Hurrianlar tarafından tapınılan Kubaba, tartışmalı da olsa, cok sonraları oluşacak Kibele'ye onculuk eden figurlerden biri sayılır En yaygın kullanımı Frig uygarlığındadır Frigya mitolojisinde bir ana tanrıca olan Kibele'ye genellikle dağ zirvelerinde...
Yeni İlkoğretim Secmeli Ders Mufredatı 2024
ilkoğretim ilk 4 yıl yıl icin secmeli ders mufredatı
Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul 1'inci sınıflar ve ortaokullardaki secmeli dersler icin mufredatı acıkladı
60 ayını tamamlayan oğrencilere ilk 3 ay icin uyum ve hazırlık calışmaları uygulanacak...
Kadınlar neden daha cok kitap okuyor
Kadınlarımızın erkeklere oranla daha cok okumayı sevdiklerini soyleyebilirim Belki benim cevremdekiler oyledir sadece ama olsun bana gore kadınlar daha cok okuyor
Kadınlar neden daha cok kitap okuyor İlk oncelikle kendilerini kurtarıp ileride bir erkeğe...
Nasihat tutmayanı, musibet tutar Atasozunu acıklayan bir kompozisyon
Yanlış bir yol tutmuş kimi insanlar vardır ki, onlara ne kadar cok oğut verirsen ver, tuttukları yanlış yoldan onları cevirmekte bu oğutler bir fayda temin etmez Ama takip ettiği yanlış yolda başına gelen bir felaket, onu...
Demiryolu Cocukları Kitabını Kim Yazdı
Edith Nesbit Britanya doğumlu olan yazar babasını kucuk yaşta kaybetmesinden sonra başlayan maddi zorluklar sebebiyle annesiyle birlikte Fransaya goc ettiYaşamının buyuk bolumunu Almanya ve Fransada gecirdiFransada iyi bir eğitim gordu Genc yaşta donemin...
Dengelenmemiş Ve Dengelenmiş Kuvvetler
Hayatımızda bazı kuvvetler uygularız Kapıyı iterken, veya cekerken Limonu sıkarken Topa vururken Vb durumlarda kuvvet uygularız
2 ceşit kuvvet vardır ;
1 Dengelenmiş Kuvvetler
2 Dengelenmemiş Kuvvetler
Dengelenmiş Kuvvetler ;
İki kuvvetin uygulandığı...
2024 Acık İlkoğretim II Donem Yeni Kayıt İşlemleri
2024 2024 Oğretim Yılı Acık İlkoğretim 2 Donem Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 09 Ocak 2024 02 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır Kayıt işlemleri hakkında ayrıntılar ve ilgili bağlantılar aşağıda verilmiştir
Yeni Kayıt icin...
Gok Cisimlerinin parlaklığı nasıldır
Gorsel parlaklık kucuk harf m ile gosterilirBugun Dunya yuzeyinden teleskoplarla 22 kadire kadar yıldızları gorebilmekteyiz
Gorsel parlaklık yıldızların parlaklığını olcmek icin astronomların kullandığı bir birimdir İnsan gozu her turlu ışığı algılayacak...
KAYALARIN COZULMESİ ve TOPRAK OLUŞUMU
toprakKayalar dış kuvvetlerin etkisiyle zamanla ufalanıp dağılırlar Bu olaya kayaların cozulmesi denir
Taşların cozulmesinde,
Taşların cinsi, havadaki gazlar, su, sıcaklık farkı ve organizmalar başlıca etkenlerdir Taşların cozulmesi iki şekilde meydana...
Anadolu Keyifli Yolculuk Dergisi,
Gorme engelliler icin Anadolu Keyifli Yolculuk Dergisi
Gorme engelliler de artık seyahatte dergi okuyacak,
Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Anadolu Ulaşım, Turkiye Gorme Engelliler Kitaplığı işbirliği ile gorme engelli konukları icin, Anadolu Keyifli...
Huzur Sokağının Kahramanları Kimlerdir
Huzur Sokağı Romanının Kahramanları
imageshuzursokagininkahramanlari5afa1f362a1e0
Huzur Sokağı romanı bir donemin en unlu romanları arasında yer alır Şule Yuksel Şenler tarafından yazılan roman muhafazakar bir yaşam tarzını anlatır Kahramanları Bilal ve...
Amakı Hayal yazarı kimdir
Filibeli Ahmet Hilmi kimdir
A'makı Hayal Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi tarafından 1908'de yazılmış bir eserdir Tasavvuf edebiyatının onemli eserlerinden olan A'makı Hayal, vahdeti vucut inancını anlatmaktadır Eser bircok tasavvufi oğenin yanı sıra farklı dinlerin...
selena gomez kac yaşında
Tam Adı Selena Marie Gomez Olan Amerika ’nın New York Eyaletinde Doğan Selena Gomez 22 Temmuz 1992 (21 Yaşında) Doğumludur, Boyu 165 Cm, Kilosu ise 55 Kg dır
Peki Justin Bieber ile Sevgili Olan Selena Gomez Ne İş Yapmaktadır Selena Gomez ’in Mesleği; Oyuncu, Şarkıcı ve...
Daruşşafaka nedir, anlamı
Daruşşafaka anlamı şefkat yurdu
Daruşşafaka İstanbul’da oksuz ve yetim cocukların eğitimini sağlamak maksadıyla acılan ilk parasız yatılı okul1865 senesinde, Musluman fakir cocukların oğrenim imkanına kavuşmaları icin, “Cemiyeti Tedrisiyyei İslamiyye adında bir...
Diyanet Vakfı Burs Başvurusu İcin Gerekli Belgeler Nelerdir
Diyanet Vakfı Burs Başvurusu Belgeleri
Diyanet vakfı her yıl bir kac bur vermektedir Bu burslar ve şartları şunlardır:
1 GENEL BURS
Yurticinde (KKTC dahil) yuksekoğretim kurumlarında okuyan ve bir ust sınıfa başarısız dersi...
Şah ve Sultan Kitabı İskender Pala'nın en guzle kitaplarından birtanesidir mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum arkadaşlarŞah ve Sultan, İskender Pala tarafından 2024 yılında yazılmış bir romandır Yayımlanmasının hemen ardından cok satanlar listesine girmiş ve 2024 yılının en cok satan kitabı...
Marangozluk nedir Marangozluk hakkında bilgi
Marangozluk Nedir
Marangozluk, ağac işleme zanaatıdır Ağacın doğal haliyle ya da makinalarca işlenmiş haliyle alınıp, kesme, bicme, zımparalama gibi işlemlerden gecirilerek nesnelerin ortaya cıkartılması işidir Bu işi yapanlara marangoz denir...
PMYO nedir
Polis Meslek Yuksek Okulu hakkında bilgi
Eğitim suresi 2 yıldır ve okul yatılıdır On lisans programı olarak eğitim verilmektedir Matematik ingilizce gibi temel derslerin yanında polislik mesleği ile ilgili meslek dersleride verilmektedir Not ortalaması sistemi universitedekiler gibi...
Peloponez Savaşı
imagespeloponezsavasihakkindakisacabilgi5ad5abb3bbf74
Peloponez Savaşı
Isparta ve Atinay'ı karşı karşıya getiren catışma ( İO 431 İ O 404 ) peloponnesos Savaşının ilk evresi ( İO 431İO 421) iki tarafın birbirinin topraklarına akınlar duzenlemeleriyle gecdi ve Nikias...
Zekatı vermeyenler ve cezası hakkında ayetler
Kendilerine, ellerinizi savaştan cekin, namazı kılın ve zekatı verin, denilen kimseleri gormedin mi? Sonra onlara savaş farz kılınınca, iclerinden bir gurup hemen Allah'tan korkar gibi, hatta daha fazla bir korku ile insanlardan korkmaya başladılar...
Ulkedeki İnsanların Mutluluğu İcin Bizlere Duşen Gorevler Nelerdir
Aynı toprakları paylaştığımız ve bizlerle birlikte yaşayan insanların mutluluğundan da bizler sorumluyuz Bu nasıl oluyor derseniz vatandaşlık gorevlerimizi yerine getirmediğimiz zaman onların haklarından yemiş oluruz Orneğin...
karadenizin ulaşımı nasıl
Karadeniz Ulaşımı:Bolgede kıyıya paralel Karadeniz Sahil yolu Sinop ile Gurcistan sınırında yer alan Sarp sınır kapısı'na dek yeralan kentleri birbirine bağlamaktadır
Samsun, Trabzon ve Tokat'ta havaalanları bulunmaktadır
Zonguldak ve Samsun limanları birer demiryolu...
İnsanda uremeyi sağlayan yapı ve organlar nelerdir?
Ureme organları bir canlıdaki ureme sistemini meydana getirir Dişi ve erkeklerin ureme sistemleri birbirinden farklıdır Yeni bir canlının meydana gelebilmesi icin dişi ve erkek ureme sisteminin birlikte gorev yapması gerekir Şimdi insanda...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.