Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

peşrev nedir peşrev ne demektir Peşrev : Klasik Turk muziğinde faslın giriş taksiminden sonra şarkıdan once calınan parcadır Farsca kokenli olan bu kelimenin anlamı “başta olan, “onde gelen demektir Musikide ise peşrev, bir ceşit saz eseri şeklidir Peşrev, Klasik fasılda ve Mevlevi ayininde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Karşıdan Karşıya Nerelerden Gecilir 1 Alt gecitlerden, 2 Ust gecitlerden, 3 Yaya gecitlerinden, 4 Okul gecitlerinden, 5 Trafik Polisinin bulunduğu yerlerden, 6 Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden, 7 Sayılanların hic birisi yoksa koşe başlarından gecilmelidir Cunku; hangi yonden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Kibele hangi uygarlığa aittir Hitit ve Hurrianlar tarafından tapınılan Kubaba, tartışmalı da olsa, cok sonraları oluşacak Kibele'ye onculuk eden figurlerden biri sayılır En yaygın kullanımı Frig uygarlığındadır Frigya mitolojisinde bir ana tanrıca olan Kibele'ye genellikle dağ zirvelerinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Yeni İlkoğretim Secmeli Ders Mufredatı 2024 ilkoğretim ilk 4 yıl yıl icin secmeli ders mufredatı Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul 1'inci sınıflar ve ortaokullardaki secmeli dersler icin mufredatı acıkladı 60 ayını tamamlayan oğrencilere ilk 3 ay icin uyum ve hazırlık calışmaları uygulanacak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Kadınlar neden daha cok kitap okuyor Kadınlarımızın erkeklere oranla daha cok okumayı sevdiklerini soyleyebilirim Belki benim cevremdekiler oyledir sadece ama olsun bana gore kadınlar daha cok okuyor Kadınlar neden daha cok kitap okuyor İlk oncelikle kendilerini kurtarıp ileride bir erkeğe...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Nasihat tutmayanı, musibet tutar Atasozunu acıklayan bir kompozisyon Yanlış bir yol tutmuş kimi insanlar vardır ki, onlara ne kadar cok oğut verirsen ver, tuttukları yanlış yoldan onları cevirmekte bu oğutler bir fayda temin etmez Ama takip ettiği yanlış yolda başına gelen bir felaket, onu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Demiryolu Cocukları Kitabını Kim Yazdı Edith Nesbit Britanya doğumlu olan yazar babasını kucuk yaşta kaybetmesinden sonra başlayan maddi zorluklar sebebiyle annesiyle birlikte Fransaya goc ettiYaşamının buyuk bolumunu Almanya ve Fransada gecirdiFransada iyi bir eğitim gordu Genc yaşta donemin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Dengelenmemiş Ve Dengelenmiş Kuvvetler Hayatımızda bazı kuvvetler uygularız Kapıyı iterken, veya cekerken Limonu sıkarken Topa vururken Vb durumlarda kuvvet uygularız 2 ceşit kuvvet vardır ; 1 Dengelenmiş Kuvvetler 2 Dengelenmemiş Kuvvetler Dengelenmiş Kuvvetler ; İki kuvvetin uygulandığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
2024 Acık İlkoğretim II Donem Yeni Kayıt İşlemleri 2024 2024 Oğretim Yılı Acık İlkoğretim 2 Donem Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 09 Ocak 2024 02 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır Kayıt işlemleri hakkında ayrıntılar ve ilgili bağlantılar aşağıda verilmiştir Yeni Kayıt icin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Gok Cisimlerinin parlaklığı nasıldır Gorsel parlaklık kucuk harf m ile gosterilirBugun Dunya yuzeyinden teleskoplarla 22 kadire kadar yıldızları gorebilmekteyiz Gorsel parlaklık yıldızların parlaklığını olcmek icin astronomların kullandığı bir birimdir İnsan gozu her turlu ışığı algılayacak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
KAYALARIN COZULMESİ ve TOPRAK OLUŞUMU toprakKayalar dış kuvvetlerin etkisiyle zamanla ufalanıp dağılırlar Bu olaya kayaların cozulmesi denir Taşların cozulmesinde, Taşların cinsi, havadaki gazlar, su, sıcaklık farkı ve organizmalar başlıca etkenlerdir Taşların cozulmesi iki şekilde meydana...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Anadolu Keyifli Yolculuk Dergisi, Gorme engelliler icin Anadolu Keyifli Yolculuk Dergisi Gorme engelliler de artık seyahatte dergi okuyacak, Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Anadolu Ulaşım, Turkiye Gorme Engelliler Kitaplığı işbirliği ile gorme engelli konukları icin, Anadolu Keyifli...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Huzur Sokağının Kahramanları Kimlerdir Huzur Sokağı Romanının Kahramanları imageshuzursokagininkahramanlari5afa1f362a1e0 Huzur Sokağı romanı bir donemin en unlu romanları arasında yer alır Şule Yuksel Şenler tarafından yazılan roman muhafazakar bir yaşam tarzını anlatır Kahramanları Bilal ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Amakı Hayal yazarı kimdir Filibeli Ahmet Hilmi kimdir A'makı Hayal Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi tarafından 1908'de yazılmış bir eserdir Tasavvuf edebiyatının onemli eserlerinden olan A'makı Hayal, vahdeti vucut inancını anlatmaktadır Eser bircok tasavvufi oğenin yanı sıra farklı dinlerin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
selena gomez kac yaşında Tam Adı Selena Marie Gomez Olan Amerika ’nın New York Eyaletinde Doğan Selena Gomez 22 Temmuz 1992 (21 Yaşında) Doğumludur, Boyu 165 Cm, Kilosu ise 55 Kg dır Peki Justin Bieber ile Sevgili Olan Selena Gomez Ne İş Yapmaktadır Selena Gomez ’in Mesleği; Oyuncu, Şarkıcı ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Daruşşafaka nedir, anlamı Daruşşafaka anlamı şefkat yurdu Daruşşafaka İstanbul’da oksuz ve yetim cocukların eğitimini sağlamak maksadıyla acılan ilk parasız yatılı okul1865 senesinde, Musluman fakir cocukların oğrenim imkanına kavuşmaları icin, “Cemiyeti Tedrisiyyei İslamiyye adında bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Diyanet Vakfı Burs Başvurusu İcin Gerekli Belgeler Nelerdir Diyanet Vakfı Burs Başvurusu Belgeleri Diyanet vakfı her yıl bir kac bur vermektedir Bu burslar ve şartları şunlardır: 1 GENEL BURS Yurticinde (KKTC dahil) yuksekoğretim kurumlarında okuyan ve bir ust sınıfa başarısız dersi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
Şah ve Sultan Kitabı İskender Pala'nın en guzle kitaplarından birtanesidir mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum arkadaşlarŞah ve Sultan, İskender Pala tarafından 2024 yılında yazılmış bir romandır Yayımlanmasının hemen ardından cok satanlar listesine girmiş ve 2024 yılının en cok satan kitabı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Marangozluk nedir Marangozluk hakkında bilgi Marangozluk Nedir Marangozluk, ağac işleme zanaatıdır Ağacın doğal haliyle ya da makinalarca işlenmiş haliyle alınıp, kesme, bicme, zımparalama gibi işlemlerden gecirilerek nesnelerin ortaya cıkartılması işidir Bu işi yapanlara marangoz denir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
PMYO nedir Polis Meslek Yuksek Okulu hakkında bilgi Eğitim suresi 2 yıldır ve okul yatılıdır On lisans programı olarak eğitim verilmektedir Matematik ingilizce gibi temel derslerin yanında polislik mesleği ile ilgili meslek dersleride verilmektedir Not ortalaması sistemi universitedekiler gibi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Peloponez Savaşı imagespeloponezsavasihakkindakisacabilgi5ad5abb3bbf74 Peloponez Savaşı Isparta ve Atinay'ı karşı karşıya getiren catışma ( İO 431 İ O 404 ) peloponnesos Savaşının ilk evresi ( İO 431İO 421) iki tarafın birbirinin topraklarına akınlar duzenlemeleriyle gecdi ve Nikias...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Zekatı vermeyenler ve cezası hakkında ayetler Kendilerine, ellerinizi savaştan cekin, namazı kılın ve zekatı verin, denilen kimseleri gormedin mi? Sonra onlara savaş farz kılınınca, iclerinden bir gurup hemen Allah'tan korkar gibi, hatta daha fazla bir korku ile insanlardan korkmaya başladılar...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Ulkedeki İnsanların Mutluluğu İcin Bizlere Duşen Gorevler Nelerdir Aynı toprakları paylaştığımız ve bizlerle birlikte yaşayan insanların mutluluğundan da bizler sorumluyuz Bu nasıl oluyor derseniz vatandaşlık gorevlerimizi yerine getirmediğimiz zaman onların haklarından yemiş oluruz Orneğin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
8
karadenizin ulaşımı nasıl Karadeniz Ulaşımı:Bolgede kıyıya paralel Karadeniz Sahil yolu Sinop ile Gurcistan sınırında yer alan Sarp sınır kapısı'na dek yeralan kentleri birbirine bağlamaktadır Samsun, Trabzon ve Tokat'ta havaalanları bulunmaktadır Zonguldak ve Samsun limanları birer demiryolu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
İnsanda uremeyi sağlayan yapı ve organlar nelerdir? Ureme organları bir canlıdaki ureme sistemini meydana getirir Dişi ve erkeklerin ureme sistemleri birbirinden farklıdır Yeni bir canlının meydana gelebilmesi icin dişi ve erkek ureme sisteminin birlikte gorev yapması gerekir Şimdi insanda...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt