Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Argon kaynakcısı bolumu dersleri
Merkezi Eğitim Merkezlerinde; pratik eğitim işletmelerde gercekleştirilmekte olup,
haftada 1 gun teorik eğitim mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir
Meslek Lisesinde eğitim; okulda teorik, atolye ve laboratuar ortamında ve işletmelerde uygulamalı olarak...
19 yy’a kadar şimdiki alt dallarıyla gelişen ve bir bilim dalı olan biyoloji, canlıların butun ozelliklerini inceleyen bir bilim dalıdır En başta insan olmak uzere, bitkilerin incelendiği dala botanik, hayvanların incelendiği dala zooloji, mikroorganizmaların incelendiği dala ise mikrobiyoloji...
Kesir Şeridi Nedir
Eşit parcalara bolunmuş bir butunun parcalarından birini veya bir kacını gosteren sayıya kesir denir
kesri beş bolu sekiz veya sekizde beş diye okunur
Payda butunun kac eş parcaya bolunduğunu; pay ise, bu eş parcalardan kac tanesinin gosterildiğini belirtir
Payı 1 olan...
Jules Verne bir piyango bileti ozet
Dal'da yaşayan Hansenler yorenin en meşhur otellerinden birini işletmektedir Eşini kaybeden Madam Hansen, oğlu Joël, kızı Hulda ve mustakbel damadı da olan yeğeni Ole Kamp'la birlikte huzurlu bir yaşam surer Kızı Hulda ile Ole'nin nikah torenine hazırlanan...
Avrupalı Devletlerin Osmanlı Devleti’nin ic işlerine karışmasının onune gecmek ve yine Avrupalı devletlerin Mısır sorununun cozumunde ve de Boğazlar meselesinde Osmanlı Devleti’ne destek olmalarını sağlamak gibi sebeplerden dolayı boyle bir reform hareketine gidilmiştir
Ancak asıl onemli neden...
Bir İnsan Ortalama Kac Yıl Yaşar?
Son yapılan araştırmalar neticesinde DSO, dunya genelinde ortalama omrun 2000'den 'a kadar 2 yıl arttığını bildirdi DSO'nun rakamlarına gore, 2000'de 66 olan ortalama omur 'da 68'e yukseldi
DSO, Turkiye'de de 2000 yılında 70 olan ortalama omrun yılına kadar 5...
Öyküleyici Anlatım Nedir?
Öyküleme de denilen öyküleyici anlatım nedir ve teknikleri nelerdir gibi sorular Türkçe ve Edebiyat derslerinde öğrencilere sık sık sorulmaktadır Yaşanmış ya da yaşanması muhtemel olan olayların hem yer hem zaman hem de kişiler ile birlikte anlatılmasına öyküleyici...
somestr tatili ne zaman başlıyor 2024
2024 somestr tatili ne zaman başlıyor
2024 2024 Eğitim oğretim doneminin ilk yarısı 20 Ocak 2024 Cuma gunu sona erecek Oğrenciler 20 Ocak Cuma gunu karnelerini alacaklar Tatil suresi ise resmi olarak 20 Ocak 2024 tarihinde başlayıp 6 Şubat 2024 Pazartesi...
Simya nedir? simya ile kimya arasındaki fark nelerdir?
Simya nedir?
Bugun kullanılan kimya biliminin yıllar oncesi temelleri atılmadan uzun zaman onceden başlayıp, 17 yuzyıla kadar etkileri devam eden, maddeleri birbirinde karıştırarak değiştirmek isteyen, ve onlarla uğraşan insanların...
Yaşanmış Oğretmen Anıları
Yaşanmış gercek Oğretmen anılarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz
Oğretmenliğimin ilk yılları resim muzik gibi derslere cok onem veriyorum Hatta koyde oğrencilerin yaptıkları resimleri toplayarak bir resim sergisi actım bu sergi cok ilginc bulunduğundan bolge...
Bir malın zekatı senesi dolmadan verilebilir mi?
Verilebilir Cunku vacip olmasına sebep olan nisap vardır Nisap miktarı olunca zekat vermek, insanın boynuna borc olur Borcu ise vakti gelmeden odemekte bir sakınca yoktur
Bir malın zekatı senesi dolmadan verilebilir mi?
SENESİ DOLMADAN ZEKAT...
tam olarak sabah namazı vakti saati
Sabah namazının vakti imsak ile girer, guneşin doğması ile biter Ancak Hanifilere gore hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafilere gore ise erken, karanlık iken kılmak faziletlidir
Hanefi mezhebinde sabah namazının gec kılınması daha faziletli olduğu icin...
Ardahan Universitesi iletişim bilgileri
Ardahan Universitesinde bulunan bolumler
Adı : Ardahan Universitesi
Kuruluş Yılı : 2008
Web Adresi : Ardahan Universitesi
Toplam Oğrenci Sayısı : 1400
Toplam Akademik Personel : 51
Rektorluk Adresi : Ardahan Universistesi Rektorluğu...
Sozcuklerin, soz gruplarının ya da cumlelerin bir araya gelmesiyle oluşan anlam butunune “bağlam denir İletişimin sağlıklı olarak gercekleşmesi icin gostergelerin hangi bağlamda kullanıldığının iyi kavranması gerekir Kelimeler tek başlarına da bir anlam ifade ederler elbet Fakat bağlam o...
Turkiyenin En İyi Mimarlık Fakultesi İsimleri
Turkiyenin En İyi Beş Mimarlık Fakultesi
Dunyadaki gelismis ulkelerde tum universiteler akademik acidan, bilinirlikleri, arastirmalari, yayınlari acısından sıralanıyor Ancak Turkiyede boyle bir siralama yok Sadece genel kanı varTurkiyenin En İyi Beş...
1Problem Belirlenir: İlk once problemin ne olduğunu iyice bir kavramak gerekmektedir
2 Gozlem: Gozlem nitel ve nicel gozlem olmak uzere ikiye ayrılır
Nitel Gozlem: Beş duyumuzu da kullandığımız gozlemlerdir Bu gozlem kişiye gore değişebilir
Nicel Gozlem: Arac gerec yardımıyla yapılan...
Jack London Beyaz Diş Kitap Ozeti
Jack London'ın olumsuz eseri Beyaz Diş romanında ormanda yaşayan ve insanların arasına karışmak isteyen vahşi bir kopeğin hayatı anlatılır
Beyaz diş romanındaki kopek, dovuşlerde pek başarılı değildir hayatta kalmak icin ona dovuş yaptırılır Sonunda bir...
Nevşehirde Burs veren kurumlar
Nevşehir Burs Veren Kuruluşlar
Nevşehir'de Nerelerden Burs alabilirim?
Nevşehirde burs bulabileceğiniz kurumlar ve adresleri;
Nevşehir Eğitim Vakfı Tahmis cad No:21 Tel: 2136071
Nevşehir Zafer Eğitim Ve Kultur Vakfı Lale cadCekirdekler İşhanı No:179 Tel...
Yalova Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024
Yalova Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları
TD width: 162 Kontenjan Adı
TD width: 173 Bolum Adı
TD width: 56 Kont
Sayı
TD width: 56 Taban
TD width: 162Yalova Teknik ve Endustri Meslek Lisesi
TD width: 173BİLİŞİM...
Akdeniz İklimi hakkında kısa bilgi : Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı gecer Yaz aylarında sıcaklık yuksektir Yaz aylarında yağış yoktur Kuraklık kendisini hissettirir Kış aylarında ise sıcaklık aşırı derecede duşmez Sıcaklık 0 C 'nin altına duşmez Kış aylarında yağmur yağışı gorulur...
Paleolitik Cağ hakkında bilgi
Paleolitik Cağ ne demek
Paleolitik Cağ nedir
Paleolitik Cağ: Tarih oncesi uygarlığının gelişme surecinde, kulturel evrelerin en uzunu ve buzul cağlarının kulturel karşılığı olan; insanlığın ilk ortaya cıkışından, MO yaklaşık 10000 yıl oncesine kadar suren...
Oğrenim kredisi icin gerekli evraklar
1 Oncelik Belgesi
Şehit veya gazi cocuğu ile 5510 Sayılı Kanun hukumleri gereğince; malulluk, vazife malulluğu veya harp malulluğu aylığı alanların cocukları ile vazife malulluğu aylığı bağlanması gerekirken olenlerin cocukları (Yurt kaydı ve burs icin...
Unlu sozu yukarı yukarı ve ileri olan kahraman hangisidir
Clark Kent yani Superman dunya tarihinde super kahraman imajının başlangıcıdır ilk cizildiği tarihlerde doğa ustu gucleri biraz daha az olan Superman zamanla teknoloji doğrultusunda guclendirilmiştir bunun en buyuk kanıtı yıllardır...
Sabah ve ikindi namazlarından sonra kaza namazı kılınabilir mi?
Kerahet vakitleri dışında her zaman kaza namazı kılınabilir Bu bakımdan, sabah ve ikindi namazından sonra, kerahet vakti girene kadar kaza namazı kılınabilir Vitir namazının kazasını da kılmak gerekir
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.