Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Su ve mineraller hangi besin grubuna dahildirler
Su ve mineraller İnorganik Bileşikler grubuna girer
İnorganik Bileşikler canlıların kendi vucutlarında sentezleyemeyip,dışarıdan hazır aldıkları bileşiklerdirHem canlı vucutunda hem de cansız ortamda bulunurlarKucuk molekullu olup,devamlı ve...
html etiketi ne amacla kullanılır
HTML NE DEMEKTİR NASIL KULLANILIR
Once calışmalarınızı saklamak icin kullanacağınız boş bir klasor oluşturup uygun bir ad verin, mesela htmlders olsun Daha sonra bu ad bize lazım olacağından kolaylık olması icin siz de yeni klasore bu adı verebilirsiniz
Şimdi...
Notrofil oranı nasıl yukselir
Notrofil sayısının azalmasına notropeni, artmasına ise notrofili denir Konjenital (kalıtsal bozukluk) olabileceği gibi ceşitli sebeplerden de ortaya cıkabilir Kemoterapi gibi tedavilerin yan etkisi olarak da oluşabilir Sistemik bir infeksiyon ya da yangı sonucu...
Nem Olcer
imagesnemolcernedir5ad5ab838ba7a
Havanın nemini ozel cisimler ya da fiziksel olaylar aracılığıyla olcen aygıt Soğurmalı nemolcellerde ( higrometre de denir ), nemi emme ya da soğurma ozelliği bulunan cisimlerin ( boynuz, sac teli, bağırsak ), nem aldıklarında uzanan ozelliğinden...
Niğde'de Burs veren kurumlar
Niğde'de burs veren yerler
Niğdede burs alabilmek icin aşağıdaki kurumlarla irtibata gecebilirsiniz
Niğde Eğitim Vakfı Kayserililer İşhanı Kat:3 No:30 Tel: 2323756
Meric Eğitim ve Kultur Vakfı Bankalar cadOzcelik İşhanı K:1 24 nolu buro Tel: 2324720
Fizik biliminde fiziksel niceliklerin sınıflandırılmasına ornekler
Temel Buyuklukler:
Olculmesi icin, kendisinden başka bir buyukluğun olculmesine gerek olmayan buyukluklerdir
Uzunluk, kutle, akım şiddeti, zaman, sıcaklık, ışık şiddeti, madde miktarı vb
Turetilmiş Buyuklukler:
Olculmesi icin...
Asfalt, dayanımlı akmaz halden katı hale kadar değişkenlik gösteren siyah ve kahverengi organik bir maddedir
Ana olarak bir hidrokarbon olan asfaltın, kimyasal bileşimi oldukça karışık ve değişken olup, petrolün destilasyonundan veya doğal yataklardan elde edilir Bugün yaygın olarak kullanılan...
Atomun yapısı hakkında araştırma yapan bilim insanına ne denir
Cevap: Atomun yapısı hakkında araştırma yapan bilim insanına ne denir
Atom bilimci denmektedir
Ornek; MARİE CURİE
Marie CURIE bir atom cekirdeğinin ışınımlar yayarak kendiliğinden parcalanıp başka bir elementin atomuna donuşmesi...
2024 pedagojik formasyon veren universitelerin isimleri
2024 2024 OĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMLARI
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı Kararı (Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim kurumlarına Oğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına...
Bale danscılığı eğitimi olan universiteler
bale meslek eğitiminin verildiği yerler
bale meslek eğitiminin verildiği universiteler
Bale danscılığı eğitimi aşağıdaki universitelerin Devlet Konservatuarları Bale
Bolumlerinde verilmektedir
Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale...
Kastamonu Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları
2024 Taban Puanları Kastamonu Anadolu Liseleri
TD width: 162 Lise Adı
TD width: 173 Bolum Adı
TD width: 56 Kont
Sayı
TD width: 56 Taban
TD width: 173FEN BİLİMLERİ ALANI (FEN...
zihin engelliler oğretmenliği 2 oğretim haclarına nereden bakabilirim?
Cevap: zihin engelliler oğretmenliği 2 oğretim hacları
1983 yılında Eğitim Bilimleri Bolumu bunyesinde yer alan Ozel Eğitim Oğretmenliği Programı oluşturmaktadır Bu Program Turkiye'de ozel eğitim alanına lisans duzeyinde...
İnsanı etkileyen her olay bir edebiyat konusu olabilir Bir donemde meydana gelen olaylar edebiyatı doğrudan etkilemektedir Bu yuzden o donemin olayları sanatcıyı sadece edebiyata değil aynı zamanda diğer farklı bilim dalları ile etkileşimde bulunmaya surukler Edebiyat, aşağıdaki bilimler ile...
Şeker Portakalı ozeti
Afacanlığıyla tum mahallede adından soz ettiren ve ailesinin kendisini daha fazla olay yaratmaması ve kendilerinin biraz daha rahat edebilmeleri icin kendisini daha beş yaşında okula gondermelerinden şikayet eden Zeze,en cok sevdiği kardeşi olan Luis devamlı gezerdiZaten...
Dila Hanım Romanının Ozeti
Necati Cumalı Dila Hanım Kitap Ozeti
Barazoğlu İhsan Beyin karısı Dila Hanım bir arazi anlaşmazlığı yuzunden kocasını vuran Karadağlı Rızayı oldurmeye yemin eder Bir rastlantı sonucu, hic tanımadığı Rıza ile karşılaşır Onu buyuk bir aşkla bağlanır Rıza da Dila...
Yer cekimi kuvveti nedir
Yer cekimi kuvveti
Havaya fırlatılan bir taşın eninde sonunda yere duşeceğini herkes bilir Taşın duşmesine neden olan, Dunya' nın cekme kuvvetidir ve bu kuvvete yercekimi kuvveti denir
MO 4 yuzyılda yaşamış olan eski yunanlı filozof Aristo, ağır cisimlerin hafif...
Siyasetname Kitabının Yazarı
Siyasetname Kitabının Yazarı Kimdir Hakkında Bilgi
Siyasetname kitabının yazarı Nizamulmulk 'dur
Siyasetname veya oteki adıyla Siyerul Muluk , Buyuk Selcuklu Devleti veziri Nizamulmulk un eseridir Siyasetnamenin, oncelikle bir edebi eser turu olarak ne olduğunu...
maddenin halleri katı sıvı gaz ozellikleri
1 KATI MADDELER
Belirli bir şekli ve hacmi olan maddelere katı maddeler denir Dışarıdan bir etki olmadıkca katı maddelerin şekli ve hacmi değişmez Taş, tuğla, tahta, silgi, kaşık, catal, kitap, masa, televizyon gibi madde ve cisimler katı...
Ağırlık Olculeri 4 Sınıf
4 Sınıf Ağırlık Olculeri Soruları
4Sınıf Tartma Problemleri
1 2 kg şekerin 400 g tuketilince kac g şeker kalır?
2 5 kg unun 650 g ile pasta yapılmıştır Geriye kac g un kalmıştır?
3 6 kg pastanın yarım kgı satılmıştır Geriye kac g pasta kalmıştır?
4 1 kg 450 g...
Sesteş sozcuk nedir
Eşsesli sozcuk nedir
Sesteş sozcuklere ornekler
Sesteş Sozcuk (Eşsesli sozcuk): Yazılışları ve soylenişleri aynı, anlamları farklı olan sozcuklere sesteş sozcukler denir
bağ bağ
kaz kaz
yol yol
kan kan
kara kara
duş duş
dal dal
sac sac
yaz yaz
var var
sal sal
at at
it it...
Kırmızı Yoyo Kitabı
Kırmızı Yoyo Oktay Akbal Kitabı
Oktay Akbal Kırmızı Yoyo Kitap Tanıtımı
Oktay Akbal, Kopru Kitaplarda!
Gazeteci, yazar Oktay Akbalın cocukluk anılarıyla orulmuş oykuler gecmişi gunumuze taşıyor!
Kitapta yer alan 16 oyku: Bir Araba Karpuz, O Haziran Gunu, Lunapark, Turgutu...
Malatya Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024
Malatya Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları
TD width: 325 Lise Adı
TD width: 64 Kont Sayı
TD width: 112 Kont Taban Puan
TD width: 111 Kont Tavan Puan
TD width: 325Akcadağ Anadolu Oğretmen Lisesi
120
390,107
470,078
TD width: 325Kerem...
Milli bayramlarımız nelerdir ve Tarihleri
Ulke capında ceşitli toren ve buyuk katılımlarla kutladığımız milli bayramlarımızın hepimizin gonlunde ayrı bir yeri vardır Buyuk gurur ve şerefle kutladığımız bu gunlerin neden ve nasıl bayram olduğunu tekrar hatırlayalım
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve...
2024 Kırşehir Anadolu Liseleri Taban Puanları Listesi
Kırşehir Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024
İl Adı
TD width: 157 İlce Adı
TD width: 325 Kont Adı
TD width: 64 Kont Sayı
TD width: 112 Kont Taban Puan
TD width: 111 Kont Tavan Puan
KIRŞEHİR
CİCEKDAĞI
TD width: 325Cicekdağı Anadolu...
2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Ouanları Tablosu
2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Puanları Listesi
2024 yılında bir liseye yerleşmek icin SBSye giren oğrencilerin bu puanları goz onunde bulundurması gerekmektedir 2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Ouanları Tablosu şoyledir
TD width...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.