Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Su ve mineraller hangi besin grubuna dahildirler Su ve mineraller İnorganik Bileşikler grubuna girer İnorganik Bileşikler canlıların kendi vucutlarında sentezleyemeyip,dışarıdan hazır aldıkları bileşiklerdirHem canlı vucutunda hem de cansız ortamda bulunurlarKucuk molekullu olup,devamlı ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
html etiketi ne amacla kullanılır HTML NE DEMEKTİR NASIL KULLANILIR Once calışmalarınızı saklamak icin kullanacağınız boş bir klasor oluşturup uygun bir ad verin, mesela htmlders olsun Daha sonra bu ad bize lazım olacağından kolaylık olması icin siz de yeni klasore bu adı verebilirsiniz Şimdi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Notrofil oranı nasıl yukselir Notrofil sayısının azalmasına notropeni, artmasına ise notrofili denir Konjenital (kalıtsal bozukluk) olabileceği gibi ceşitli sebeplerden de ortaya cıkabilir Kemoterapi gibi tedavilerin yan etkisi olarak da oluşabilir Sistemik bir infeksiyon ya da yangı sonucu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Nem Olcer imagesnemolcernedir5ad5ab838ba7a Havanın nemini ozel cisimler ya da fiziksel olaylar aracılığıyla olcen aygıt Soğurmalı nemolcellerde ( higrometre de denir ), nemi emme ya da soğurma ozelliği bulunan cisimlerin ( boynuz, sac teli, bağırsak ), nem aldıklarında uzanan ozelliğinden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Niğde'de Burs veren kurumlar Niğde'de burs veren yerler Niğdede burs alabilmek icin aşağıdaki kurumlarla irtibata gecebilirsiniz Niğde Eğitim Vakfı Kayserililer İşhanı Kat:3 No:30 Tel: 2323756 Meric Eğitim ve Kultur Vakfı Bankalar cadOzcelik İşhanı K:1 24 nolu buro Tel: 2324720
Yanıtlar
0
Görüntüleme
30
Fizik biliminde fiziksel niceliklerin sınıflandırılmasına ornekler Temel Buyuklukler: Olculmesi icin, kendisinden başka bir buyukluğun olculmesine gerek olmayan buyukluklerdir Uzunluk, kutle, akım şiddeti, zaman, sıcaklık, ışık şiddeti, madde miktarı vb Turetilmiş Buyuklukler: Olculmesi icin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Asfalt, dayanımlı akmaz halden katı hale kadar değişkenlik gösteren siyah ve kahverengi organik bir maddedir Ana olarak bir hidrokarbon olan asfaltın, kimyasal bileşimi oldukça karışık ve değişken olup, petrolün destilasyonundan veya doğal yataklardan elde edilir Bugün yaygın olarak kullanılan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Atomun yapısı hakkında araştırma yapan bilim insanına ne denir Cevap: Atomun yapısı hakkında araştırma yapan bilim insanına ne denir Atom bilimci denmektedir Ornek; MARİE CURİE Marie CURIE bir atom cekirdeğinin ışınımlar yayarak kendiliğinden parcalanıp başka bir elementin atomuna donuşmesi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
2024 pedagojik formasyon veren universitelerin isimleri 2024 2024 OĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMLARI Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı Kararı (Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim kurumlarına Oğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
26
Bale danscılığı eğitimi olan universiteler bale meslek eğitiminin verildiği yerler bale meslek eğitiminin verildiği universiteler Bale danscılığı eğitimi aşağıdaki universitelerin Devlet Konservatuarları Bale Bolumlerinde verilmektedir Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Kastamonu Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları 2024 Taban Puanları Kastamonu Anadolu Liseleri TD width: 162 Lise Adı TD width: 173 Bolum Adı TD width: 56 Kont Sayı TD width: 56 Taban Puan TD width: 56 Tavan Puan TD width: 162Kastamonu Fen Lisesi TD width: 173FEN BİLİMLERİ ALANI (FEN...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
zihin engelliler oğretmenliği 2 oğretim haclarına nereden bakabilirim? Cevap: zihin engelliler oğretmenliği 2 oğretim hacları 1983 yılında Eğitim Bilimleri Bolumu bunyesinde yer alan Ozel Eğitim Oğretmenliği Programı oluşturmaktadır Bu Program Turkiye'de ozel eğitim alanına lisans duzeyinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
İnsanı etkileyen her olay bir edebiyat konusu olabilir Bir donemde meydana gelen olaylar edebiyatı doğrudan etkilemektedir Bu yuzden o donemin olayları sanatcıyı sadece edebiyata değil aynı zamanda diğer farklı bilim dalları ile etkileşimde bulunmaya surukler Edebiyat, aşağıdaki bilimler ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Şeker Portakalı ozeti Afacanlığıyla tum mahallede adından soz ettiren ve ailesinin kendisini daha fazla olay yaratmaması ve kendilerinin biraz daha rahat edebilmeleri icin kendisini daha beş yaşında okula gondermelerinden şikayet eden Zeze,en cok sevdiği kardeşi olan Luis devamlı gezerdiZaten...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Dila Hanım Romanının Ozeti Necati Cumalı Dila Hanım Kitap Ozeti Barazoğlu İhsan Beyin karısı Dila Hanım bir arazi anlaşmazlığı yuzunden kocasını vuran Karadağlı Rızayı oldurmeye yemin eder Bir rastlantı sonucu, hic tanımadığı Rıza ile karşılaşır Onu buyuk bir aşkla bağlanır Rıza da Dila...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Yer cekimi kuvveti nedir Yer cekimi kuvveti Havaya fırlatılan bir taşın eninde sonunda yere duşeceğini herkes bilir Taşın duşmesine neden olan, Dunya' nın cekme kuvvetidir ve bu kuvvete yercekimi kuvveti denir MO 4 yuzyılda yaşamış olan eski yunanlı filozof Aristo, ağır cisimlerin hafif...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Siyasetname Kitabının Yazarı Siyasetname Kitabının Yazarı Kimdir Hakkında Bilgi Siyasetname kitabının yazarı Nizamulmulk 'dur Siyasetname veya oteki adıyla Siyerul Muluk , Buyuk Selcuklu Devleti veziri Nizamulmulk un eseridir Siyasetnamenin, oncelikle bir edebi eser turu olarak ne olduğunu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
maddenin halleri katı sıvı gaz ozellikleri 1 KATI MADDELER Belirli bir şekli ve hacmi olan maddelere katı maddeler denir Dışarıdan bir etki olmadıkca katı maddelerin şekli ve hacmi değişmez Taş, tuğla, tahta, silgi, kaşık, catal, kitap, masa, televizyon gibi madde ve cisimler katı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Ağırlık Olculeri 4 Sınıf 4 Sınıf Ağırlık Olculeri Soruları 4Sınıf Tartma Problemleri 1 2 kg şekerin 400 g tuketilince kac g şeker kalır? 2 5 kg unun 650 g ile pasta yapılmıştır Geriye kac g un kalmıştır? 3 6 kg pastanın yarım kgı satılmıştır Geriye kac g pasta kalmıştır? 4 1 kg 450 g...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
Sesteş sozcuk nedir Eşsesli sozcuk nedir Sesteş sozcuklere ornekler Sesteş Sozcuk (Eşsesli sozcuk): Yazılışları ve soylenişleri aynı, anlamları farklı olan sozcuklere sesteş sozcukler denir bağ bağ kaz kaz yol yol kan kan kara kara duş duş dal dal sac sac yaz yaz var var sal sal at at it it...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Kırmızı Yoyo Kitabı Kırmızı Yoyo Oktay Akbal Kitabı Oktay Akbal Kırmızı Yoyo Kitap Tanıtımı Oktay Akbal, Kopru Kitaplarda! Gazeteci, yazar Oktay Akbalın cocukluk anılarıyla orulmuş oykuler gecmişi gunumuze taşıyor! Kitapta yer alan 16 oyku: Bir Araba Karpuz, O Haziran Gunu, Lunapark, Turgutu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Malatya Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024 Malatya Anadolu Liseleri 2024 Taban Puanları TD width: 325 Lise Adı TD width: 64 Kont Sayı TD width: 112 Kont Taban Puan TD width: 111 Kont Tavan Puan TD width: 325Akcadağ Anadolu Oğretmen Lisesi 120 390,107 470,078 TD width: 325Kerem...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Milli bayramlarımız nelerdir ve Tarihleri Ulke capında ceşitli toren ve buyuk katılımlarla kutladığımız milli bayramlarımızın hepimizin gonlunde ayrı bir yeri vardır Buyuk gurur ve şerefle kutladığımız bu gunlerin neden ve nasıl bayram olduğunu tekrar hatırlayalım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
2024 Kırşehir Anadolu Liseleri Taban Puanları Listesi Kırşehir Anadolu Liseleri Taban Puanları 2024 İl Adı TD width: 157 İlce Adı TD width: 325 Kont Adı TD width: 64 Kont Sayı TD width: 112 Kont Taban Puan TD width: 111 Kont Tavan Puan KIRŞEHİR CİCEKDAĞI TD width: 325Cicekdağı Anadolu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Ouanları Tablosu 2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Puanları Listesi 2024 yılında bir liseye yerleşmek icin SBSye giren oğrencilerin bu puanları goz onunde bulundurması gerekmektedir 2024 Yozgat Anadolu Liseleri Taban Ouanları Tablosu şoyledir TD width...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt