Sizden Gelen Sorular

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

İskelet Ornekler İskelet Ornekleri Resimleri Kemiklerden oluşmuş eklem ve bağlarla birbirine tutturulmuş,etrafı kaslarla sarılı destek yapıya İskelet denirİskelet veya iskelet sistemi, biyolojide canlı organizmaya fiziksel destek sunan,ic organların korunmasını sağlayan,coğunlukla minerallerden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Belli başlı kopek cinsleri ve ozellikleri şoyledir: Field Spaniel Mukemmel bir kişiliği vardır Canayakın, duygulu, sakin ve zekidir Fox Terrier (Smooth) Smooth Fox Terrier, doğa tarafından pek cok saldırı silahıyla donatılmıştır: Guclu ceneler, cok iyi gelişmiş dişler, hiddet, fiziksel guc ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
20
Twitter Nickleri Frantic ( cılgın Metallica şarkısı ) PushIt ( bas ona , it onu ) NoMoreSorrow ( daha fazla uzuntu yok LP ' nin bir şarkısı ) NameLessWarrior ( isimsiz savaşcı ) Xecutioner ( Cellat ) TheArk Arawn ( Yunan mitojolisinden bir isim ) NoThing2Lose ( kaybedicek birşey yok ) Lykia (...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
11
şiirde ahengi sağlayan unsurlar maddeler halinde Ahenk : Ahenk kelimesi uyum anlamına gelmektedir Edebiyatta ise kelimelerin birbiriyle ses ve anlam bakımından etkileyici bir butun olması anlamındadır Şiirde ahenk ; ustaca kullanılan ses akışı, soyleyiş, ritm, olcu ve her turlu ses...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
kızılay haftasında neler yapılır Her sene kutlamış olduğumuz Kızılay Haftası 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında kutlanmaktadırBu hafta Kızılay'ın kuruluş amacları anlatılmakla beraber ozellikler okullarda buyuk etkinlikler duzenlenir Kızılay haftasında okullarda konuşmalar,şarkılar ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
hicret nedir?Sebep ve sonucları Hicret kelimesi sozlukte terketmek, ayrılmak, bir yeri terkederek başka bir yere goc etmek anlamınadır Istılahta ise, ozel olarak Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimizin ve Mekkeli Muslumanların Medine ye gocunu, genelde ise, gayri muslim bir ulkeden...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Kalıcı ve Hızlı Zayıflama Yontemleri 1 Yuksek kalorili icecekleri derhal bırakın Gunluk aldığınız şekerli ve yuksek kalorili icecekleri keserek kalori alımınızı onemli olcude azaltabilirsiniz Su, maden suyu ya da yeşil cay gibi iceceklere ağırlık vermeniz metabolizmanızın hızlanmasına...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Adli Tıp Kurumu mahkemelerin resmi bilirkişilik kurumu olarak yasa ile kurulmuştur Adalet Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak hizmet vermektedir Merkezi İstanbuldadır Adli Tıp Kurumu Başkanı'nın adli tıp uzmanı olması gerekmektedir ve adli tıp uzmanları arasından, Adalet Bakanı tarafından...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Turk bir romancımızdır Siyasal alanda da etkinlik gostermiştir İstanbul'da doğmuştur Kimi kaynaklara gore doğum yılı 1884'tur İngiliz terbiyesiyle yetişmesini isteyen babası onu Uskudar Amerikan Kız Koleji'nde okuttu Orada Rıza Tevfik'den (Bolukbaşı) Fransız edebiyatı dersleri aldı ve Doğu'nun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
kaza anında ilkyardım kim tarafından nasıl yapılır Cevap: ilkyardım kim tarafından yapılmalıdır İlk yardım, Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye duşuren bir durumda, sağlık gorevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kotuye gitmesini onlemek...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
soluk alıp vermede gorevli yapı ve organların sağlığını korumak icin yapılması gerekenler Solunum Sistemi Sağlığını Korumak İcin 1 Havası temiz yerlerde bulunulmalıdır (Toz ve mikrop girebilir) 2 Alkol, sigara, uyuşturucu kullanılmamalıdır (Alkol, sigara ve uyuşturucu ile asbest gibi kimyasal...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
toplum ve birey olarak engellilere nasıl yardımcı olabiliriz Engelliler icin yardım kuruluşlarına maddi manevi yardımda bulunabilirizBulunduğumuz bir yerde bir engelli vatandaş var ise yardımcı olabiliriz Engelliliğe sebep olan nedenler analiz edilmeli, bunlardan ozurluluğu onlemede en etkili...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
topluma kapalı olarak duzenlenen tartışmalar nelerdir kısaca Basına ve topluma kapalıdırSonucları yalnızca basın aracılığıyla verilirBilgilendirme, yonlendirme amaclanır Topluma Kapalı Tartışmalar: MEB Şurası, Bakanlar Kurulu buna ornek verilebilir Basına ve topluma kapalıdır Sonucları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
13 Haziran'da sona erecek olan yorucu eğitim maratonu oncesinde akıllarda oğrencilerin yıl sonunda evlerine takdir mi teşekkur mu goturecekleri oluyor her zaman İşte bu soru işaretini ortadan kaldırmak icin aldığınız sınav sonuclarını değerlendirip Teşekkur mu yoksa Takdir mi alacağınızı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
İnsan sindirim sistemi mekanik (fiziksel) ve kimyasal sindirim olarak ikiye ayrılır Mekanik (fiziksel) sindirim, molekulleri kucuk molekullere ayırmaktır Kimyasal sindirimin gorevi ise, besinleri en kucuk yapı taşına kadar ayırmaktır Sindirim sistemi, sindirim borusu (sindirim kanalı) ile...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Sınavlarda %100 Başarılı Olmak İcin Ne Yapılmalıdır Sınavlarda başarılı olmak icin aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir Sozlu sınavlarda başarının kaynağı konularının iyi bilinmesidir Konular iyi bilinince onları aktarmakta kolay olur Aktarırken gunluk hayatımızda iletişimi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
rakım calapala anneciğim şiiri Ne sevimli bir annesin! Ne tatlıdır senin sesin! Benim canım mısın nesin Sen olmazsan yapamam ben! Senden yakın kim var bana? Kalbim, canım bağlı sana! Uzuntum yok ondan yana Seviyorsun beni de sen Gulsem guler yuzun Ağlamamdan alır huzun… Senin gecen ve gunduzun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Stratosfer katmanının ust kısmında bulunan tabakaya ozon tabakası denir Dunyamız ve uzerindeki canlılar acısından yaşamsal onem taşıyan ozon tabakası kullandığımız parfumler, spreyler ve gazlar nedeniyle zarar gormekte ve zararlı ışınlarının dunyaya daha dik gelmesine neden olmaktadır Ozon...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Charles Dickens'ın dunyaca unlu romanı Oliver Twist bir yetimhanede dunyaya gelen kucuk bir cocuğun hayatını anlatıyor Oliver Twist bir yetimhanede dunyaya gelir adı yetimhanenin muduru tarafından konur 11 yaşında evlatlık olarak verilir Evlatlık verildiği kişi cenaze işleriyle uğraşır ve Oliver...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
16 Eylul 20013 tarihinde başlayan 20242024 eğitim oğretim donemi 13 Haziran 2024 tarihinde sona erecek Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı eğitim oğretim yılı takvimi incelendiği zaman goruluyor ki 180 gunluk eğitim maratonu 13 Haziran 2024 Cuma gunu son bulacak 20242024 eğitim oğretim yılı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
arkadaşlar kitap okumayı sevenler olarak toplanalım etkinlik duzenleyelim istanbulda yaşayanlar varsa seve seve katılmak isterim
Yanıtlar
0
Görüntüleme
8
Karaciğer deri ve akciğerler boşaltıma nasıl katkı sağlar? Deri akciğer ve karaciğer boşaltımda gorevli organlardır Hepsinin vucut icin hayati gorevleri vardır Deri ; terleme ile vucuttan tuzun fazlasını ve bazı atık maddeleri suyla beraber dışarı atar Deri ile boşaltım vucudun hızlı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Cocuğunuzun boş vakitlerini değerlendirmek, onlara el becerisi kazandırtabilmek icin kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden guzel ve basit kağıttan ucak yapımı Kağıttan ucak yapmak isteyenler, kağıttan ucak yapıp ucurmak isteyenler origami sanatı ile yapılmış birbirinden ilginc uc farklı ucak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Mehmet Akif’in 20 Şubat 1921′de yazdığı “Kahraman Ordumuza sungusunu taşıyan şiiri 12 Mart 1921 gunu buyuk coğunlukla TBMM’ce İstiklal Marşı kabul edildi Aynı yıl bir de beste yarışması acıldı, ama kesin bir sonuc alınamadı Bunun uzerine Milli Eğitim Bakanlığın ikinci bir yarışma duzenlemiştir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Heidi İngilizce Ozeti Kısaca Heidi; Adelheid (“Heidi) is a girl who has been raised by her aunt Dete in Maienfeld, Switzerland after the early deaths of her parents, Tobias and Adelheid Dete brings 5yearold Heidi to her grandfather, who has been at odds with the villagers for years and lives...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt