Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Bir Hilal Uğruna Canakkale Şehitleri Şiiri
Mehmet Akid Ersoy Şiiri Bir Hilal Uğruna
Bir Hilal Uğruna Canakkale Şehitleri Şiiri ve Acıklaması
Bir Hilal Uğruna Canakkale Şehitleri Şiiri ve Acıklaması
imagesbirhilalugrunacanakkalesehitlerisiiriveaciklamasi5b087c4098092
Arka Kapak
Mehmet Akif...
mozaik desenleri nelerdirmozaik nedirmozaik desenlerianlamları nelerdir
Mozaik nedir?
Değişik renklerde pişirilmiş sert toprak, taş, cam ve mermer parcalarının harcla duvar, taban gibi yerlere belirli bir desen veya şekil halinde tespit edilmesiyle elde edilen yuzey işleme usulu Onceleri...
hat iptal
Avea Hat şoyle iptal edilir:
Avea Muşteri Hizmetleri'ni haftanın 7 gunu 24 saat arayabilirsiniz
Avea hatlı cep telefonunuzdan 500'u tuşlayarak ya da
sabit hatlardan 444 1 500'u cevirerek Avea Muşteri Hizmetleri'ne ulaşabilirsiniz
Avea hat iptal eidldikten sonra tekrar alınması...
Nufus dağılımını etkileyen faktorler nelerdir?
Bir yerleşim yerinin nufusunun oranında tarım, iklim, sanayi, su kaynakları, ekonomik faaliyetler ve arazi yapısı onemlidir Tarım yapmaya uygun, iklim koşulları uygun, ekonomik olarak iş imkanlarının bol olduğu yerlerde nufus miktarı yoğundur Fakat...
Alışılagelen fikirlere karşı olan fikir ve düşünce tarzıdır Matematik ve mantıkta ise sonucu yanlış, fakat anlatış tarzı doğru görünen işlemler bu adla anılır Bu düşünce tarzı sayesinde mantık ve matematikte önemli buluşlar gerçekleştirilmiştir İlkçağ felsefe alanında Zenon'un paradoksları...
Oktan sayısı
Kumandalı ateşlemeli motorlarda kullanılan yakıtlarda vuruntuya direnci gosteren sayı Benzin motorlarından gun gectikce daha yuksek performanslar beklenmektedir; oysa bu gelişme, kendi kendine tutuşma ve yakıt karışımının onceden ve apansız patlamasıyla gorulen sıkıştırma oranı...
Ergenlik doneminde kız ve erkeklerdeki fiziksel değişimler nelerdir
Ergenlik doneminde vucutta meydana gelen değişiklikler
Ergenlik kendi başına bir cağ değil cocukluktan erişkinliğe uzanan bir gelişme donemidir Herkes kendine ozgu bir gelişim cizgisi gosterir İnsan en hızlı fiziksel...
İngilizce Haftanın Gunleri Days of the week
Monday Pazartesi
Tuesday Salı
Wednesday Carşamba
Thursday Perşembe
Friday Cuma
Saturday Cumartesi
Sunday Pazar
İngilizce gunler ile ceşitli ornek cumleler
I will see him on Monday
Pazartesi gunu onu goreceğim
Tuesday is the second day of the week...
Bir arada yaşayan insan topluluklarının “toplum niteliğine kavuşabilmesi icin gerekli en temel oğelerden biri, hic kuşkusuz dildir Cunku toplumlar, aralarında bircok yonden “ortaklık bulunan toplulukların oluşturduğu yapılardır Kultur, tarih, soy, inanc ve dil gibi ortaklıklar, toplumları...
Mardin Anadolu Liseleri Taban Puanları
2024 Mardin Anadolu Liseleri Taban Puan Tablosu
2024 Mardin Anadolu Liseleri Taban Puanlarını Oğrenmek icin aşağıdaki Tablodan yararlanabilirsiniz
İl Adı
İlce Adı
TD width: 325 Kont Adı
TD width: 64 Kont Sayı
TD width: 112 Kont Taban Puan
TD width...
Antartika kıtası nerede
Antarktika , Guney Yarımkurenin en guneyinde bulunan ve Guney Kutbu'nu iceren kıta Afrika ve Okyanusya'nın guneyinde olan ve icinde ulke bulunmayan tek kıta
Herkesin bilmesi gereken dort mesele nedir?
a İlim; Allah (cc) ’ı, Peygamber (sav) ’i ve İslam dinini delilleri ile bilmek
b Amel; Bildiği ilim ile amel etmek
c Davet; Tebliğ gorevini yerine getirmek
d Sabır; Eziyet ve zulumlere sabretmek, yılmamak
Ekonomik faaliyetlerin sınıflandırılması
Sermaye
İş gucu
Teknolojik gelişmeler
Tarımsal faaliyetler
Sanayinin etkisi
Dağıtım faaliyetleri uzerinde etkili olan bazı beşeri faktorler
Ulaşım yolları
İletişim teknolojileri
Modern pazarlama teknikleri
Sermaye birikimi
İnsan kaynakları
Yerleşim...
Ergenekon efsanesi veya destanı, Turkluğun yeniden dirilişini anlatan binlerce yıllık bir sozlu edebiyat urunudur Ergenekon ise, bu destanda rivayet edilen yere verilen addır Turkler icin kutsaldır; cunku ulusumuzun yeniden ortaya cıktığı bir donum noktasıdır
Ergenekon destanı metninin turu...
merhaba
benim 5 aylk bi oğlum var ve emziriyorumama bazen azalıyo sutum yani 5 gun normal geliyosa 4 gun cok az geliyo ne yapmalıyım bilmiyorum bol su ayran iciyorum ama yinede az geliyo bi oneriniz var mı?cok stres yapıyorum bu durumu
Cevap: sutum azaldı ne yapmalıyım
zaman zaman sut...
Cd Dvd Rom Nasıl Temizlenir?
Bilgisayarının dış dunyaya acılan kapısı olan optik suruculer, gerek medyalardan gerekse kasanızın icerisindeki tozlardan zamanla kirlenir ve medyalarınızı okuyamaz hale gelir Eğer sizin de optik surucunuz dakikalarca uğraşıp okuyamıyor, sisteminizin donmasına sebep...
Hz Adem ’in ilk doğan kız ve erkek cocuklarının isimleri nelerdir?
“İsrailiyat ’tan kaynaklanan bazı bilgilere gore Adem ile Havva, cennetten cıktıktan 223 gun sonra evlenmişlerdir Havva, Adem ’e her batında bir kız ve bir erkek olmak uzere, yirmi batında kırk cocuk doğurmuştur İlk ikizler...
2024 ucretli oğretmenlik başvuru tarihleri,
Ucretli Oğretmenlik Başvuru işlemleri 2024
ucretli oğretmenlik başvuruları 2024
20242024 Eğitim Oğretim yılı Ucret karşılığı oğretmen gorevlendirme başvuruları başladı
İl Milli Eğitim Mudurluğu MEBSİS birimi tarafından yapılan duzenleme ile başvuru...
Nermin bezmen kurt seyt ve shura konusu nedir?
Nermin Bezmen Edebiyat dunyasına Uyandıran Aşk isimli şiir kitabı ile adım atmıştır
Nermin Bezmen, bu kez Carlık Rusyasının debdebeli yaşantısından Bolşevik ihtilali ile İstanbul'a suruklenen hayatlarının anlatıldığı bir romandır
Buyuk bir...
Sait Faik Abasıyanık Havada Bulut Kitap Ozeti
Sait Faik Abasıyanık Havada Bulut Kitabının Kısa Ozeti
Bir adam Burgazadasi'nda oturmus, dusleri, anıları karıştırıyor birbirine, cocukluk, genclik, yaşlılık yılları karışıyor birbirine, birtakım insanlar var hikayelerinde, onlar da karışıyorlar...
Bir Genc Kızın Gizli Defteri kitap ozeti
Bir Genc Kızın Gizli Defteri İpek Ongun
Kitap Ozetleri kısmında dur durak bilmiyoruz ve kitap ozetleri sayfamızdan size bir genc kızın gizli defteri kitabı ve romanı ozetini paylaşıyoruz
Serra lise bire gidiyoserra cesmeden geri donunce atasay ondn cok...
Soğuk kelimesinin zıt anlamlısı nedir
1 ısısı duşuk olan, sıcak karşıtı
bu el soğuktu ve titriyordu
2 uşutecek derecede ısısı olan
guneşli, soğuk bir gundu
3 ısının uşutecek kadar az veya duşuk olması durumu
karın soğuğu başka bir tur soğuktur
4 İlgisiz, sevimsiz bir bicimde veya...
Goriot Baba Kitabını kim yazmış
Goriot Baba Kitabının kitabının konusu
Buyuk Fransız Romancı Honore de Balzac'ın unlu dev yapıtı İnsanlık Guldurusu, seksen sekiz ciltten oluşur Goriot Baba, bu buyuk yapıtın sadece bir parcasıdır, ancak bu romanın ayrıcalıklı bir yeri vardır Balzac'ın kafasında...
2122 Ocak 2024 Acık Lise I Donem Soru ve Cevapları
2122 Ocak Acık Lise 1 Donem Sınavı Soru ve Cevapları Egitek ile aynı zamanda forumumuzda yayımlanacaktır Sınav sorularının acıklanması ile ilgili bilgiler guncellenecektir 2122 Ocak Acık Lise 1 Donem Soru ve Cevaplarına aşağıda verdiğimiz...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.