Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Niceleme Mantığı nedir,Niceleme Mantığı nedemektir,
Niceleme Mantığı:Önermelerin niceleyicilerini de (her, bazı) sembolleştirip niceleyicileri de dikkate alarak denetlemeler yapan mantık alanı niceleme mantığıdır. Niceleme mantığına yüklemler mantığı da denir. Yüklemler mantığı önermeleri iç...
Nihilizm (Hiççilik), Nihilizm (Hiççilik) nedir,Nihilizm (Hiççilik) nedemektir,Nihilizm,
Nihilizm nedir,
Nihilizm (Hiççilik) : Nihilizme göre hiçbir varlık gerçekten var değildir ve varlığı var olan olarak kabul eden görüşlere karşı çıkar. Ancak daha genel bakıldığında nihilizm hiçbir değer ve...
Normal davranış, Normal davranış nedir,Normal davranış nedemektir,
Normal davranış : Belirli doğal ve toplumsal ortamlarda, dıştan ve içten gelen belirli şiddet ve süredeki uyaranlara, insanın alışılagelen, düzgün, doğru, kurala uygun biçimde cevap verilmesi, tepki göstermesidir.
Nüfus Baskısı nedir,Nüfus Baskısı nedemektir,
Nüfus Baskısı :Geçim kaynaklarının insanca yaşatacağı nüfusun üzerinde nüfus sayısına sahip olan ülkelerde nüfus baskısı yaşanır. Nüfus baskısı genelde nüfus patlaması sonucu yaşanır.
Zaviye - Zaviye Nedir - Zaviye Hakkında
1 . Köşe:
"Dipteki zaviyeden içeriye doğru veranda şeklinde bir girinti yapıp salonun cumba köşesine dayanır."- H. F. Ozansoy.
2 . din b. (***) Küçük tekke.
3 . mecaz Anlayış, görüş, bakış açısı:
"Herkes etrafındakilere hususi bir zaviyeden, sırf kendi...
Tekke - Tekke Nedir - Tekke Hakkında
1 . Tarikattan olanların barındıkları, ibadet ve tören yaptıkları yer, dergâh:
"Hemen her ev yarı saray ve yarı tekke gibi bir şeydi."- A. Ş. Hisar.
2 . İşsiz güçsüz kimselerin buluşup sığındıkları yer.
3 . argo Esrar içilen üstü kapalı yer.
4 . argo...
Postmodern Nedir - Postmodern Ne Demek - Postmodern Anlamı
Postmodernizm, modernizmin sonrası ve ötesi anlamında bir tanımlama olarak kullanılmaktadır ve modern düşünceye ve kültüre ait temel kavram ve perspektiflerin sorunsallaştırılmasıyla ve hatta bunların yadsınmasıyla birlikte...
Öğretim, Öğretim nedir,Öğretim nedemektir,Öğretim ne anlama gelir,
Öğretim : Belli bir amaca ulaşabilmek için önceden tespit edilen bilgilerin kişiye kazandırılmasına öğretim denir.
Sivil Toplum , Sivil Toplum nedir,Sivil Toplum nedemektir,
Sivil Toplum : Devlet otoritesi ve kurumları dışında kendi hak ve özgürlüklerini savunabilen örgütlenmelerdir.
Siyasal Parti ,Siyasal Parti nedir,Siyasal Parti nedemektir,
Siyasal Parti : Yurt ve ülke sorunlarını çözmek ve devleti yönetmek için iktidara gelmek amacı ile kurulan örgütlenmelere siyasal parti denir.
Sororat , Sororat nedir,Sororat nedemektir,Sororat ne anlama gelir,
Sororat: Erkeğin ölen eşinin kardeşiyle evlenmesidir. Bu evlilikte de annesiz kalan çocuklara en iyi teyzelerin bakabileceği mantığı egemendir.
Sosyal Devlet,Sosyal Devlet nedir,Sosyal Devlet nedemektir,
Sosyal Devlet : Demokrasilerde devlet, yurttaşlarının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamak zorundadır. Devlet bu görevi yerine getirmek için vergi alır, bütçeden bu etkinlikler için pay ayırır.
Sosyalist Devlet , Sosyalist Devlet nedir,Sosyalist Devlet nedemektir,
Sosyalist Devlet :Üretim araçlarının mülkiyeti ve kullanma hakkı kamu adına devletindir. Devlet, üretimi kamu ihtiyaçlarını temel alarak planlar.
Sosyal Psikoloji,Sosyal Psikoloji nedir, Sosyal Psikoloji nedemektir,
Sosyal Psikoloji : Bireyin grup içinde değişen davranışları ve grupların ortak davranışlara yönelmelerini araştıran alana sosyal psikoloji denir.
Sosyal Zeka , Sosyal Zeka nedir, Sosyal Zeka nedemektir,
Sosyal Zeka : Toplumsal çevreye uyum sağlamada, insanlarla iyi ilişkiler kurmada kendini gösterir. Sosyal zekasını iyi kullanan bir insan çevresinde sevilir, sayılır, lider özellikleri ile sivrilip insanları etkiler.
Sosyoloji , Sosyoloji nedir, Sosyoloji nedemektir,
Sosyoloji : Toplumsal ilişkileri ve bu ilişkileri düzenleyen devlet, eğitim, ekonomi, din, aile gibi kurumların yapılarında ve görevlerinde (işlevlerinde) meydana gelen değişmeleri somut koşulları içinde inceleyen bilime sosyoloji denir.
Talep Enflasyonu ,Talep Enflasyonu nedir,Talep Enflasyonu nedemektir,
Talep Enflasyonu : Bir mal ya da hizmetin arzı az, talebi çoksa malın fiyatı yükselir.
Tasavvuf , Tasavvuf nedir,Tasavvuf nedemektir,Tasavvuf ne anlama gelir,
Tasavvuf : Tasavvuf, insanın sezgi yoluyla, ibadet yoluyla kendinden geçerek Tanrı’ya erişmesinin ve onla bütünleşmesinin yollarını gösteren bir öğretidir. Tasavvufa göre insan Tanrı’ya akıl yoluyla değil, gönül yoluyla...
Teizm , Teizm nedir, Teizm nedemektir,Teizm ne anlama gelir,
Teizm : Evreni ve insanı yaratan öncesiz ve sonsuz bir Tanrı’nın varlığını kabul edip, Tanrı’nın aynı zamanda dünya ile sürekli ilişki içinde olduğunu kabul eden görüş Teizm’dir. Teizme göre Tanrı dünya ile ilişkisini dinler...
Tek (Üniter) Devlet, Tek (Üniter) Devlet nedir,Tek Devlet nedemektir,
Üniter Devlet nedir,
Tek (Üniter) Devlet : Devletin egemenlik hakkını kullandığı tüm sınırlar içinde aynı yasalar geçerlidir.
Teknoloji , Teknoloji nedir, Teknoloji nedemektir,
Teknoloji : Üretim araçlarının gücünü ve etkinliğini artırmak için bilimsel buluşların araç ve gereçlere uygulanmasıdır.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.