Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tarih
Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada
Osmanlıda eğitim ve öğretim
Osmanlı Eğitim Sistemi Nasıldı?
Osmanlıda Eğitim Sistemi
OSMANLI EĞİTİM KURUMLARI
Osmanlı devleti,diğer devletlerde olduğu gibi kendi vatandaşlarını kendi düşünceleri doğrultusunda yetiştirmek amacı ile eğitim ve öğretim müesseseleri kurmuştur.
Devlet ve çoğunlukta...
Osmanlı Camileri ve Özellikleri
Osmanlı Cami Resimleri
Osmanlı Devletinde Cami mimarisi Mimar Sinanla zirveye ulaşmıştır.
Osmanlıya katılan yeni milletlerin İslâm'ı kabul etmeleri ve onların mimarî anlayışının etkisi, fetihlerle ele geçirilen bölgelerin kültürel tesiri, coğrafî şartları...
Eski Osmanlı fotoğrafları
Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki fotoğraflar
Şam’da Azmzade Konağı (XIX. yy sonu)
Hereke Dokuma Fabrikası Halı Tezğahı
.
Hamidiye Kağıt Fabrikası
Feshane
Çuha fabrikası
Baruthane
Yıldız Çini Fabrikası
Balkan Savaşında Bulgar zulmü: İdamdan Önce Son Namaz...
Osmanlı hakkında fıkralar
güzel osmanlı fıkraları
osmanlı fıkraları
Senin Karlarını Uludağ'a Toplattım
Ahmed Vefik Paşa vali olduğu sırada Bursa'da çok ağır bir kış olmuş ve her taraf karla dolmuş. Vali o zamanlar fermanlı olarak Uludağ'ın karlarını toplayıp satmak hakkına sahip olan...
Osmanlı Akçesi
Osmanlı Devletinde Kullanılan Gümüş Sikkeleri
Eski dönemlerde ticari mal değişiminde insanlar ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli değerli madenleri değişim aracı olarak kullanmışlardır. O dönemlerde kurulan darphanelerde dönem içinde değişik para basma teknikleri...
Osmanlı Düşünce Akımları
Osmanlı Döneminde Düşünce Akımları
Osmanlı Düşünce Akımları Nelerdir?
OSMANLI DÖNEMİNDE DÜŞÜNCE AKIMLARI
20 yüzyıl başlarında Osmanlı Devleti'nin çöküş dönemine girmesi çeşitli düşüncelerin ortaya çıkma¬sına neden olmuştur Osmanlı Devleti 19 yüzyılda daha düzenli ve...
Osmanlı Haritası
Dönemlerine göre osmanlı haritaları
Osmanlı Sınırlarını gösteren haritalar
Osmanlı sınır haritaları
Sultan I. Murad'ın ölümünde Osmanlı Devletinin sınırlarını gösteren harita
Yıldırım Bayezid zamanında Osmanlı Devleti'nin sınırlarını gösteren harita
Çelebi Mehmed devrinde...
Osmanlı Hukuk
Osmanlı Hukuk Sistemi
Tanzimat Dönemi Osmanlı Hukuku
Tanzimat dönemi öncesinde bütün İslâm devletlerinde olduğu gibi şer'i hukukun bir uygulaması olan Osmanlı hukukunun tek yöneticisi ve denetleyicisi şer'i hukuktur. Padişahın koyduğu örfî hukuk, şer'i hukukun dışına çıkamaz ve...
Osmanlı imparatorluğu kaç yılında kurulmuştur?Tarihi kaynaklara göre; Osmanlı Devleti 1299 yılında şuanki Türkiye Cumhuriyeti'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde kuruldu. Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Osman Bey tarafından Osmanlı Beyliği olarak kurulmuştur.
Osmanlı Devleti Marşları
Osmanlı Mehter marşları
Osmanlı Mehter Marşı SözleriOsmanlı Devleti Marşları Osmanlı Devleti'nin kuruluduğu 1299 yılından itibaren kullanmaktadır. Fakat devletin 19. yüzyıla kadar resmi ya da ulusal bir marşı olmamıştır. Padişah II. Mahmut döneminde yani ordu ve bandonun...
Osmanlı Padişahlarının söylediği güzel sözler
Fatih sultan Mehmet'in sözleri
Eğer Padişah Ben İsem, Size Emrediyorum. Gelip Ordunun Başına Geçin. Eğer Padişah Siz İseniz, Gelip Devletinizi Düşmanlara Karşı Savunun.
* İmparatorunuza Söyleyin. Şimdi ki Osmanlı Padişahı Öncekilere Benzemez. Benim...
Osmanlı Ne Zaman Kuruldu - Osmanlı Ne Zaman KuruluşuOsmanlı Ne Zaman Kuruldu?
Osmanlı İmparatorluğu Kuruluş Tarihi
Geleneksel Osmanlı tarih yazıcılığı 1299 yılında Selçuklu hakimiyetinin sona erdiğini ve Osman Gazi’nin bu tarihte bağımsız olduğunu kabul eder. İlk büyük Osmanlı tarihini yazmış...
Osmanlı İmparatorluğunda müzik tarihi ve kültürü
Osmanlı Müzikleri hakkında bilgiler;
Osmanlı Müziği, imparatorluğa katılan yeni ülkelerin değişik müzik kültürlerinden etkilenmiştir. İmparatorluğun gerileme ve çöküş sürecine girdiği 19.yüzyıl başlarından itibaren sanat müziğinde giderek bir...
Osmanlı Şiirleri
Osmanlı
Üç kıtada aslan gibi kükredin
Kimler sebeplendi senden Osmanlı
Medeniyet ektin nifak ekmedin
Hainler nifakta dünden Osmanlı.
Bir LEŞ miş Milletler güya barımız
Güvenlikmiş konsey yoktur yerimiz
Şeytan Amerika sahte yarımız
İsrail’le dostluk candan Osmanlı.
Pusuda...
Osmanlı Dönemi Şarkıları
arazbar peşrev
asuman ağlar
cargah peşrev
ceng taksimi
dügah şarkı
dün gece kendimden geçtim
ey gonca
ferahnaz taksimi
gel güzelim çamlıcaya
hicaz ğeşrevi
hicaz raks
isfahan şarkı
kalamış
kanun taksimi
kimseye etmem şikayet
körfezdeki dalgın suya
kürdihicazkar longa...
Osmanlı İmparatorluğunda Tuğralar, Osmanlı Padişah Tuğraları
Osmanlılarda Tuğra
Osmanlı Devletinde Tuğra, sultanların gözalıcı kaligrafik nişan, alamet veya armasıdır.Başka bir deyişle bir nevi imzasıdır. Sultanın ve babasının adını ve çoğunda el muzaffer daima dua ibaresini içerirdi.Tuğralar...
Osmanlı Silahları
Osmanlı Dönemi Silahları
Osmanlı Dönemine Ait Silahlar
Kesici silahlar genel olarak dört ana parçadan oluşmaktadır:
Kesici silahlar genel olarak dört ana parçadan oluşmaktadır:
· Kabza
Kesici silahın kullanımı sırasında elle tutulan ve namlu ağırlığını dengeleyen...
Osmanlı Şairleri
Muallim Nâci, şiirleri, nesirleri, sözlük çalışmaları ve edebî münakaşaları ile devrinde dikkatleri üstünde toplamış bir şahsiyettir.
Elinizdeki eser, Muallim Nâci'nin bazı divan şairlerinin biyografileri ile şiirlerinden örneklerin yer aldığı yazılarından meydana geliyor...
Osmanlı Devleti
Osmanlı İmparatorluğu
Osmanlı kronolojisi
1299- 1300 Osmanlı tarihinin başlaması
1299 İlk müzik olayı (Selçuklu sultanınca Osman Bey'e Beylik alameti olarak gönderilen tabl-u alem (davul ve sancak)
1302 Osman Gazi'nin Koyunhisarı Zaferi
1302 III. Alaeddin Keykubad'ın ölümü...
Osmanlı döneminde İstanbul
Osmanlı ve İstanbul
İstanbulun dünya tarihindeki yeri ve önemi inkar edilemez bir gerçektir. Konumu açısından tüm gözleri üzerine çeken İstanbul Osmanlılar dönemindede gözde bir şehirdi.
Dinlere, kültürlere başkent olan İstanbul'un fetih hazırlıkları aslında bir yıl...
Osmanlı beyliği Trakyada toprak kazanmaya başladıkça, buradaki yerli ahaliyi müslümanlaştırmak ve ayrılıkçı güç oluşturmalarını engellemek için buralara Anadoludan Müslüman Türk aileler göndermiştir.
Trakyaya ilk iskan edilen aileler, Karamanoğulları, Menteşeoğulları, ve Karesioğulları
olmak...
Ak Hun-Eftalit Devleti
Büyük kısmı Volga'dan batıya geçen Hunlardan Güney iran'a ve Batı Afganistan'a inen bir bölük olduğu tahmin edilen Orta Doğu Hunlarının hiç olmazsa, Ak Hun-Eftalit devleti hanedan ailesi ile hakim zümresini teşkil ettikleri ileri sürülmüş; veya bu devlet, Töleslerden...
Asya Hunları
Türk göçlerinin doğu yönünde devam ettiği asırlarda Çin'de kurulan Chou devletinin (M.Ö. 1050-256) Türklerle ilgisi üzerine dikkat çekilmiş, hükümdar sülalesinde Gök dini, Güneş ve yıldızlann kutlu sayılması gibi inançlarla, askerî kuvvette harp arabalannın bulunması ve devletin...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.