Son konular

Tarih

Tarih Hakkındaki Herşey ve Bilmek İstedikleriniz. Tarih sorularınız ve uzman hocamız tarafından sizlere verilecek olan cevaplar burada

Osmanlı Devletinin Gelişmesini Sağlayan Etkenler Nelerdir ? Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu İlhanlıların zayıflamasından faydalanan Osman Bey, bağımsız hareket ederek Osmanlı Devleti’ni kurmuştur (1299). Osman Gazi’nin, Ahi şeyhlerinden Edebali’nin kızıyla evlenmesi Anadolu halkı tarafından...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Osmanlı Toprak İdaresi Arazi Taksimatı Arzi ile ilgili olarak, İslam hukukunda ve siyaset kitaplarında çeşitli tanımlar, türlü taksim ve tasnifler yapılmıştır. İslam hukukuna göre arazi üç kısma ayrılmıştır. Bunlardan birincisi arz-ı öşri veya arz-i öşriyye, ikincisi arz-ı haraci veya arz-i...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Osmanlı Yükselme Dönemi II.MEHMET (FATIH) DEVRI ISTANBUL'UN FETHI SIRASINDA Tarihçilere göre Osmanli Devleti Imparatorluga dönüşmüştür. Istanbul Osmanli devletinin başkenti oldu. Karadenizdeki ipek ticareti Osmanli denetimine girdi. Avrupalilar, ipek ve baharat ticaret yollarinin Dogu Akdeniz'de...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
Osmanlı Padişahları isimleri Osmanlı Padişahları Listesi 01-Osman Gazi 02-Orhan Gazi 03-Murat Hüdâvendigâr 04-Yıldırım Bayezit 05-Sultan Çelebi Mehmet 06-Sultan İkinci Murat 07-Fatih Sultan Mehmet 08-Sultan İkinci Bayezit 09-Yavuz Sultan Selim 10-Kanuni Sultan Süleyman 11-Sultan İkinci Selim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Osmanlı Devleti Başkentleri Bursa, Osmanlı'nın 1. Başkenti... Osmanlılar'ın Hüdavendigar Vilayeti 1071 yılından sonra Anadolu'yu fethetmeye başlayan Selçuklular; bölgeye Asya'dan getirdikleri Türk boylarını yerleştirme çabalarına girdiler. Selçuklu İmparatorluğu'nun zayıflayıp dağılmaya...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
42
Osmanlı'da arma geleneğinin bulunmadığını belirten Can, Kraliçe Victoria'nın 19. yüzyılda arma tasarımı yaptırarak, Sultan Abdülmecid'e hediye ettiğini söylüyor. Osmanlı arşivlerinde araştırmalar yapan Dr. Can; tepesinde güneş, hükümdarın tuğrası, Osmanlı sancağı, adaleti temsil eden terazi...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Osmanlı Devlet Anlayışı Osmanlılarda devlet yönetimi İslam’a ve eski Türk Devletlerine dayanır.Osmanlı devleti adını kurucusu olan Osman Gaziden almıştır.Devletin başına onunla aynı soydan gelen kişiler geçmiştir.Padişah bütün yetkileri elinde bulundurdu.Dünyevi yetkileri kullanılmasında...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
36 Osmanlı Padişahının 27'si çeşitli hastalıklar sonucu vefat ederken, 1'i savaş meydanında şehit olmuş, 4'ü öldürülmüş, 1'i zehirle intihar etmiş, 1'i zehirlenmiştir,2 padişahın ecelleriyle mi öldüğü, yoksa öldürüldüklerimi hala tartışmalıdır, bunlardan en gizemlisi Fatih Sultan Mehmet'in...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
YİNE DE ŞAHLANIYOR Yinede şahlanıyor aman Kolbaşının yandım da kır atı Görünüyor yandım aman Bize serhad yolları. Davullar çalınsın aman Aman da ceng-i cengide harbiyi Görünüyor yandım aman Bize sefer yolları. Gâhi sefer olur aman Aman da sefer seferde eyleriz Hazan erişince aman Bahar güzel...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Ankara Ne Zaman Başkent Oldu - Ankara'nın Başkent Olmasının Nedenleri Nelerdir ? 27 Aralık 1919'da Temsil Heyeti'nin Ankara'ya gelmesi ile, bu şehir Millî Mücadele'nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Ankara'da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlıda eğitim ve öğretim Osmanlı Eğitim Sistemi Nasıldı? Osmanlıda Eğitim Sistemi OSMANLI EĞİTİM KURUMLARI Osmanlı devleti,diğer devletlerde olduğu gibi kendi vatandaşlarını kendi düşünceleri doğrultusunda yetiştirmek amacı ile eğitim ve öğretim müesseseleri kurmuştur. Devlet ve çoğunlukta...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Osmanlı Camileri ve Özellikleri Osmanlı Cami Resimleri Osmanlı Devletinde Cami mimarisi Mimar Sinanla zirveye ulaşmıştır. Osmanlıya katılan yeni milletlerin İslâm'ı kabul etmeleri ve onların mimarî anlayışının etkisi, fetihlerle ele geçirilen bölgelerin kültürel tesiri, coğrafî şartları...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
Eski Osmanlı fotoğrafları Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki fotoğraflar Şam’da Azmzade Konağı (XIX. yy sonu) Hereke Dokuma Fabrikası Halı Tezğahı . Hamidiye Kağıt Fabrikası Feshane Çuha fabrikası Baruthane Yıldız Çini Fabrikası Balkan Savaşında Bulgar zulmü: İdamdan Önce Son Namaz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
Osmanlı hakkında fıkralar güzel osmanlı fıkraları osmanlı fıkraları Senin Karlarını Uludağ'a Toplattım Ahmed Vefik Paşa vali olduğu sırada Bursa'da çok ağır bir kış olmuş ve her taraf karla dolmuş. Vali o zamanlar fermanlı olarak Uludağ'ın karlarını toplayıp satmak hakkına sahip olan...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlı Akçesi Osmanlı Devletinde Kullanılan Gümüş Sikkeleri Eski dönemlerde ticari mal değişiminde insanlar ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli değerli madenleri değişim aracı olarak kullanmışlardır. O dönemlerde kurulan darphanelerde dönem içinde değişik para basma teknikleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
Osmanlı imparatorluğu duvar kağıtları, Osmanlı Padişahları resimleri,
Yanıtlar
0
Görüntüleme
10
Osmanlı Düşünce Akımları Osmanlı Döneminde Düşünce Akımları Osmanlı Düşünce Akımları Nelerdir? OSMANLI DÖNEMİNDE DÜŞÜNCE AKIMLARI 20 yüzyıl başlarında Osmanlı Devleti'nin çöküş dönemine girmesi çeşitli düşüncelerin ortaya çıkma¬sına neden olmuştur Osmanlı Devleti 19 yüzyılda daha düzenli ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
8
Osmanlı Haritası Dönemlerine göre osmanlı haritaları Osmanlı Sınırlarını gösteren haritalar Osmanlı sınır haritaları Sultan I. Murad'ın ölümünde Osmanlı Devletinin sınırlarını gösteren harita Yıldırım Bayezid zamanında Osmanlı Devleti'nin sınırlarını gösteren harita Çelebi Mehmed devrinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Osmanlı Hukuk Osmanlı Hukuk Sistemi Tanzimat Dönemi Osmanlı Hukuku Tanzimat dönemi öncesinde bütün İslâm devletlerinde olduğu gibi şer'i hukukun bir uygulaması olan Osmanlı hukukunun tek yöneticisi ve denetleyicisi şer'i hukuktur. Padişahın koyduğu örfî hukuk, şer'i hukukun dışına çıkamaz ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Osmanlı Hanımları Osmanlı Bayanları Osmanlı Kadını Resimleri Osmanlı Padişahlarının Eşleri
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
Osmanlı imparatorluğu kaç yılında kurulmuştur?Tarihi kaynaklara göre; Osmanlı Devleti 1299 yılında şuanki Türkiye Cumhuriyeti'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde kuruldu. Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Osman Bey tarafından Osmanlı Beyliği olarak kurulmuştur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlı Devleti Marşları Osmanlı Mehter marşları Osmanlı Mehter Marşı SözleriOsmanlı Devleti Marşları Osmanlı Devleti'nin kuruluduğu 1299 yılından itibaren kullanmaktadır. Fakat devletin 19. yüzyıla kadar resmi ya da ulusal bir marşı olmamıştır. Padişah II. Mahmut döneminde yani ordu ve bandonun...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Osmanlı Padişahlarının söylediği güzel sözler Fatih sultan Mehmet'in sözleri Eğer Padişah Ben İsem, Size Emrediyorum. Gelip Ordunun Başına Geçin. Eğer Padişah Siz İseniz, Gelip Devletinizi Düşmanlara Karşı Savunun. * İmparatorunuza Söyleyin. Şimdi ki Osmanlı Padişahı Öncekilere Benzemez. Benim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
Osmanlı Ne Zaman Kuruldu - Osmanlı Ne Zaman KuruluşuOsmanlı Ne Zaman Kuruldu? Osmanlı İmparatorluğu Kuruluş Tarihi Geleneksel Osmanlı tarih yazıcılığı 1299 yılında Selçuklu hakimiyetinin sona erdiğini ve Osman Gazi’nin bu tarihte bağımsız olduğunu kabul eder. İlk büyük Osmanlı tarihini yazmış...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Osmanlı İmparatorluğunda müzik tarihi ve kültürü Osmanlı Müzikleri hakkında bilgiler; Osmanlı Müziği, imparatorluğa katılan yeni ülkelerin değişik müzik kültürlerinden etkilenmiştir. İmparatorluğun gerileme ve çöküş sürecine girdiği 19.yüzyıl başlarından itibaren sanat müziğinde giderek bir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt