- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,798
- Tepkime puanı
- 58
Alabaşın yapraklarından ne yapılır?
Pişirme konusunda da alabaş sebzesi insanı çok sıkıntıya düşürmez. Çiğ olarak tüketilebildiği gibi hem yaprakları hem de yumru gövdesi pişirilerek tüketilebilir. Rendelenerek salataların içinde de kullanılabilen alabaş turpunun çorbası dahi yapılır. Hatta bu faydalı sebze çorbaların içine eklenebilir.Alabaşın yaprakları yenir mi?
Bir yumru ve ondan uzanan yaprakları olan bu bitkinin hem yumru kısmı hem de yaprakları afiyetle yenebiliyor üstelik. Farklı yörelerde yer lahanası, cehennem topuzu, alabaş turpu olarak anılan bitkinin yurt dışında bilinen ve Türkiye’de kullanılan bir diğer ismi de kohlrabi.Alabaş ile neler yapılır?
Alabaş Nasıl Yenir? Alabaşı dilimleyip üzerine limon sıkarak yiyebilirsiniz. Bu veya benzeri yoğurtlu salatalarını yapabilirsiniz. Çorbasını veya yemeğini yapabilirsiniz.
Alabaş yaprağı nasıl kullanılır?
Çiğ olarak tüketilebildiği gibi hem yaprakları hem de yumru gövdesi pişirilerek tüketilebilir. Rendelenerek salataların içinde de kullanılabilen alabaş turpunun çorbası dahi yapılır. Hatta bu faydalı sebze çorbaların içine eklenebilir. Rendeleyip yumurta ve galeta ununa bulayarak leziz bir kızartması bile yapılabilir.
Alabaş uyku yapar mı?
Uyku problemi çekiyorsanız, kronik bir uyku sorununuz varsa alabaş tüketimi sizi oldukça rahatlatacaktır. Uyku problemlerinize tedavi olma açısından her gece uyumadan önce 250 gram alabaş tüketin.Alabaş yaprağı nasıl yenir?
Alabaş sebze nasıl pişirilir?Zeytinyağlı Kohlrabi (Alabaş) Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kohlrabi soyulur, büyük parçalar halinde doğranır ve yarım limon suyu ile suyun içinde bekletilir.
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır, zeytinyağında kavrulur.
- Un katılır ve kavrulmaya devam edilir.
- İri doğranmış havuç eklenir, kavrulmaya devam edilir.
Alabaş yaprakları nasıl yenir?
Alabaş otu nasıl pişirilir?
Alabaş sebze nelere iyi gelir?
Zayıflamak isteyen veya formunu korumak isteyen kişiler için iyi bir alternatiftir. 2. A, B1, B2, B3, B6, C vitamini ve kalsiyum, potasyum, fosfor, demir mineralinin kaynağıdır. 3. Antioksidan kapasitesi çok yüksek olan bu ot özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu etki gösterir.Alabaş nasıl muhafaza edilir?
Alabaş turpu muhafazası için geniş bir sepet ya da kutu içerisinde saplarının birbirine çok yakın olmayacağı şekilde yerleştirmelisiniz. Daha sonra üzerine kısmi olarak örtecek biçimde nemli toprak dökmelisiniz. Bu şekilde uzun süre sonra her kullanımda çok taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Alabaş nasil bir tadi var?
Alabaş kabukları soyulduğunda aynen marul kökü gibi sert ama şeffaf bir görünüme sahip olur. Taze, çiğ iken tadı brokoliye benzer, pişirildiğinde tatlımsı bir lezzete dönüşür.
Alabaşın zararları nelerdir?
Alabaş bitkisinin bilinen ciddi bir zararı yok. Ancak, vücudun iyot emilimini azaltma gibi bir etkisi söz konusu olabiliyor. Özellikle alabaş bitkisi fazla tüketildiğinde, vücudun iyot dengesini bozulabilir. Bu nedenle diğer tüm yiyeceklerde olduğu gibi alabaş yerken de dikkatli olmalı, aşırıya kaçmamalısınız.Alabaş günde ne kadar tüketilmeli?
Eğer meyve gibi çiğ yiyecekseniz, dilimledikten sonra iyotlu tuz serperek ve limon sıkarak yemelisiniz. Tiroit problemi yaşamamak için haftada bir kez tüketilmesini öneriyoruz. İstediğiniz şekilde çiğ ya da pişmiş olarak tüketebilirsiniz.Alabaş hangi hastalıklara iyi gelir?
Alabaş mideye zarar verir mi?
Alabaş sebzenin bilinen ciddi zararı yoktur.