Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Android hangi programlama dili ile yazilmistir?

Mustafa Kemal mahalle mektebinden sonra hangi okula gitti?

Yesil rengine hangi renkler uyar?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Android hangi programlama dili ile yazılmıştır?

Android yazılımı geliştirme
Geliştirici(ler) | Google
Programlama dili | C, C++
İşletim sistemi | Windows Vista ve üstü, OS X 10.8.5 Mountain Lion ve üstü, Linux
Platform | IA-32 (Windows) ve x86-64
Tür | Yazılım geliştirme kiti

Android Studio kullanmak için hangi dil?

Android Studio
Android Studio 4.1
Programlama dili | Java, Kotlin
İşletim sistemi | Cross-platform
Tür | Tümleşik geliştirme ortamı (IDE)
Lisans | Apache 2.0

Android uygulama yapmak zor mu?

Android uygulama yapmak zor mu?
Android için uygulama geliştirmek aslında çok da zor değil. Orta derecede JAVA bilgisi olan bir geliştirici isterse Android için harikalar yaratabilir. Android, geliştiriceler için çok fazla bir kısıtlama getirmiyor. Buda geliştiricinin telefonu yeniden yaratmasına olanak tanıyor.

Android kaç yılında piyasaya sürülmüştür?

Android kaç yılında piyasaya sürülmüştür?
Akıllı telefon piyasası daha henüz Blackberry'nin ve kısmen ilk iPhone ile Apple'ın elindeyken, 2008 yılında Google tarafından devrim niteliğinde bir hamle geldi. 2005 yılında Android'i daha henüz "bebekken" satın alan Google, 2008 yılında iPhone ve Blackberry'nin pazar hakimiyetine rakip olacak Android işletim …

Flutter mı yoksa Java mı?

Java ile kolayca çalıştığı için uygulama düzenlerken size kolaylık sağlar. Flutter ise çalışırken yeniden doldurma özelliği ile avantaj sağlar. Yani geliştiriciler kaynak koddaki değişiklikleri anlık olarak izleyebilir.

Android için Java mı Kotlin mi?

Java veya OOP dersi görecekseniz Java mı Kotlin mi sorusunun cevabı kesinlikle Java olacaktır. Java öğrenmeniz OOP dersinizin notlarına pozitif anlamda çok büyük katkı sağlayacaktır.

iOS un anlamı nedir?

iOS un anlamı nedir?
IOS demek Iphone Operating System olarak bilinmektedir. Iphone Operating System olan işletim sistemi IOS kısaltılmış şeklindedir.

Android, C ve C++ dilleri kullanılarak yazılmış bir işletim sistemidir. Android uygulamalarını geliştirmek için ise genellikle Java veya Kotlin dilleri tercih edilmektedir. Android Studio gibi popüler bir IDE kullanılarak Android uygulamaları geliştirilebilir. Uygulama geliştirmek için orta derecede Java bilgisine sahip olmak yeterli olabilir. Android, geliştiricilere büyük ölçüde özgürlük sunar ve yaratıcı bir şekilde uygulamalar geliştirmelerine olanak tanır.

Android ilk olarak 2008 yılında piyasaya sürülmüştür. Google tarafından geliştirilen Android, o zamandan beri akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu haline gelmiştir.

Java ve Kotlin arasında tercih yaparken, Java genellikle OOP dersleri için önerilirken, Kotlin daha modern ve güvenli bir dil olarak kabul edilir. Hangi dilin seçileceği, kişisel tercihlere ve projenin ihtiyaçlarına bağlı olacaktır.

iOS ise "iPhone Operating System"ın kısaltmasıdır. iOS, Apple tarafından geliştirilen ve iPhone, iPad ve iPod Touch gibi cihazlarda çalışan işletim sistemidir. Bu sistem, genellikle Objective-C veya Swift gibi dillerle yazılan uygulamaları destekler.

Mustafa Kemal mahalle mektebinden sonra hangi okula gitti?

Yesil rengine hangi renkler uyar?

1. Konular

1. 1.284.057
  2. Mesajlar

1. 1.687.164
  3. Kullanıcılar

1. 32.591
  4. Son üye

Geri
Üst Alt