haberci
Efsanevi Üye

BM, dün Batı Şeria'da Filistin topraklarına saldıran İsrailli bir grubun eylemlerini kınadı.
BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz." dedi. Saldırı sonucu birçok Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.
Ayrıca Dujarric, İsrail'e, sivilleri ve insani yardım çalışanlarını koruma çağrısında bulunarak, "Uluslararası hukuka saygı gösterilmeli ve sorumlular cezalandırılmalıdır." şeklinde konuştu.
İsrailli bir grup, dün Filistinlilere saldırarak Kefr Malik kasabasında evleri ve araçları ateşe verdi. Bu saldırıya karşı koyan Filistinlilere ateş açan İsrailli saldırganlar, 3 Filistinliyi öldürdü ve 7 Filistinliyi yaraladı.
Dujarric, İsrail'in insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ettiğini belirterek, Filistinli sivillerin her gün ya İsrail bombardımanı nedeniyle ya da gıda temin etmeye çalışırken hayatını kaybettiğini vurguladı. "Bu tür trajik olaylar hiçbir zaman kabul edilemez." şeklinde konuşan Dujarric, İsrail'in BM'nin 17 insani yardım girişiminden 6'sını dün reddettiğine dikkat çekerek, devam eden kısıtlamaların hayati yardım faaliyetlerini engellediğine işaret etti.