Cevizli İrmik Helvası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Portakallı Kereviz Yemeği

S

Halka Tatlım

S

SoruCevap

Guest
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
2 su bardağı irmik
3 su bardağı su
Yarım su bardağı ceviz içi

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
150 gram tereyağını bir tencereye koyup, eritiyoruz.
Ardından 2 su bardağı irmiği tencerenin içerisine döküyoruz.
Kavurmuş olduğumuz irmiği pembeleşene dek kavurma sürecimize devam ediyoruz ve cevizi ekiyoruz.
Cevizimizi ekledikten sonra helvamız kahverengi hale gelene kadar kavuruyoruz.
Ardından 3 su bardağı suyumuzu ekleyip çekmesini bekleyeceğiz çektikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
  1. Konular

    1. 1.260.893
  2. Mesajlar

    1. 1.658.218
  3. Kullanıcılar

    1. 31.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt