Son Konular

Ekvador'un yönetim şekli nedir?

Ekvador'un idare şekli, bir cumhuriyettir. Ekvador, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine sahip bir ülkedir. Ülkenin yasama, yürütme ve yargı organları bulunmaktadır. Yasama yetkisi Ulusal Meclis'e, yürütme yetkisi ise Cumhurbaşkanı'na aittir. Yargı organı ise bağımsız mahkemeler tarafından yürütülmektedir. Ekvador'da demokratik seçimlerle belirlenen Cumhurbaşkanı, hem devlet başkanı hem de hükümet başkanı olarak görev yapmaktadır. Bu şekilde Ekvador, vatandaşların seçtikleri liderler aracılığıyla yönetilen bir cumhuriyet olarak faaliyet göstermektedir.

ülkelerin internet uzantıları

Estonya'nın yönetim şekli nedir?

Benzer Konular

• Öneri Öneri
Ekvador başbakanı, Ekvador'un başbakanının adı nedir? *
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  • Öneri Öneri
Ekvador Tarihi Ekvador Tarihçesi Ekvator Tarihi Ekvatorun takriben 3 aylık egemen tarihleri vardırİspanya hakimiyetinin gerisinde, Quito on bin kişinin yaşadığı bir şehirdi 10 Ağustos 1809 yılında İspanya'dan bağımsızlık için halkın talebi olmuştur Ekvador, bununla beraber İspanya'dan ayrılmak...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
  • Öneri Öneri
Meksikanın Idare Şekli nedir Meksika Yönetim Şekli Meksika'nın idare biçimi: Başkanlık Tipi Federal Cumhuriyet *
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  • Öneri Öneri
Japonya'nın Yönetim Şekli, Japonya Yönetim Şekli, Japonya'nın Idare Şekli nedir Japonyanın Yönetim biçimi Anayasal monarşi ile Parlamenter demokrasidir *
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Öneri Öneri
Mısırın Idare Şekli Mısırın Idare Şekli Nedir Mısırın Yönetim Şekli Askeri Cunta'dır Cunta: Yönetime zor kullanarak el koyan askeri ya da siyasi grup Cunta kendi başına yalnızca belirli bir komite ve yoksa idarî kurulun yönetimi anlamında kullanılırken, eğer cunta yönetimi askerî bir karaktere...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  1. Konular

1. 1.281.306
  2. Mesajlar

1. 1.679.039
  3. Kullanıcılar

1. 31.793
  4. Son üye

Geri