haberci
Efsanevi Üye

Erzincan İl Müftülüğü, 2025 yılı için planlanan "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri için eğitim semineri düzenledi. Seminer, Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Medet Şahin, yaz Kur'an kurslarının önemine vurgu yaptı. Şahin, bu tür kursların çocuklar ve gençler üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirtti. Yaz Kur'an kurslarının, çocuklara Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin doğru ve güvenli bir şekilde öğretildiğini ifade eden Şahin, çocukların tatillerini verimli bir şekilde geçirerek cami ortamını yakından tanımalarının sağlandığını dile getirdi.
Seminerde, dini bilgilerin öğretim teknikleri, çocuklar ve gençlerle etkili iletişim, ilk yardım eğitimi, mahremiyet konuları gibi çeşitli konular ele alındı. Bu eğitimlerle birlikte, katılımcılara geniş bir perspektif sunuldu ve yeni bilgiler öğrenme fırsatı yakalandı. Bu değerli seminer, din görevlilerinin mesleki becerilerini geliştirmelerine ve topluma daha iyi hizmet etmelerine olanak tanıdı. - ERZİNCAN