haberci
Efsanevi Üye

Gazze'de, ABD ve İsrail'in desteklediği "Gazze İnsani Yardım Vakfı" adlı kuruluşun insani yardım merkezlerine yapılan saldırılarda, son bir ay içinde 450 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 3 bin 466 kişinin yaralandığı bildiriliyor.
Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, son bir ay içinde Gazze'nin güneyi ve orta kesimindeki yardım merkezlerinde ölen Filistinli sayısına dair detaylar paylaşıldı.
Açıklamada, İsrail ordusunun sözde yardım merkezlerine düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 450 Filistinlinin öldüğü, 3 bin 466 kişinin yaralandığı ve 39 kişinin de hala kayıp olduğu belirtildi.
Ölüm Tuzağı
Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerinde BM ve uluslararası kuruluşların denetiminden uzak, ABD ve İsrail'in kontrolünde olan "Gazze İnsani Yardım Vakfı" adlı kuruluş kullanılıyor.
Ancak bu vakıf BM tarafından tanınmıyor ve Filistinli gruplarca kabul edilmiyor. Hamas, bu yardım sistemi için "ölüm tuzağı" ifadesini kullanıyor.
İsrail, 2 Mart'tan bu yana Gazze'ye girişleri engelliyor ve sadece belirli araçların Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçişine izin veriyor. Oysa Gazze'nin günlük en az 500 yardım kamyonuna ihtiyacı varken, bu durum insani krizi derinleştiriyor.
Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda büyük bir insani felaket yaşanıyor. Uluslararası toplumun ve Uluslararası Adalet Divanı'nın ateşkes çağrılarına rağmen İsrail'in saldırıları durmuyor ve soykırım boyutuna ulaşıyor.